« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
PRODULJENJE

Milković još mjesec dana u istražnom pritvoru

Novih mjesec dana istražnog zatvora Milkoviću je odredio sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić zbog straha da bi na slobodi mogao utjecati na 20-ak neispitanih svjedoka

Remetinec
Remetinec (Wikipedia)

Nedavno smijenjenom glavnom izvršnom direktoru Ine i bivšem direktoru Crosca, Bojanu Milkoviću danas je za još mjesec dana produljen istražni zatvor u kojem je od kraja ožujka zbog sumnje da je zajedno s bivšim voditeljem remonta platformi u Croscu Miroslavom Pacakom primio 3,3 milijuna kuna mita i krivotvorio isprave.

Novih mjesec dana istražnog zatvora Milkoviću je odredio sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić zbog straha da bi na slobodi mogao utjecati na 20-ak neispitanih svjedoka i ponoviti nedjelo.

Iako je prihvatio prijedlog USKOK-a da Milković ostane u Remetincu sudac se nije složio sa zahtjevom da u zatvoru treba biti još dva mjeseca.

"Ocijenio sam da je mjesec dana dovoljno za ispitivanje do sada predloženih svjedoka", izjavio je Šćekić Hini.

Njegov suoptuženik Pacak u Remetincu je od 5. travnja kada je u večernjim satima zbog raspisane tjeralice uhićen u zagrebačkoj zračnoj luci po povratku iz Tunisa. Kako mu je u odsutnosti određen istražni zatvor Pacak je odmah odveden u Remetinec i nakon dva dana ispitan u USKOK-u.

Pacaka i Milkovića USKOK tereti da su od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od pet posto neto vrijednosti ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Mediji su ranije povezivali Milkovića sa spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan dok je bio predsjednik Uprave naftnih servisa Crosca. Obnovu platforme navodno je vodio Miroslav Pacak koji je tada bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG koja je bila izvođač radova. Na prijedlog USKOK-a zagrebački Županijski sud početkom travnja blokirao im je imovinu.

22.04.2011. 14:50:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh