« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Karadžić izručen Haagu

Tijekom noći Radovan Karadžić je izručen Međunarodnom sudu u Haagu pod snažnim osiguranjem

Kombi za koji se vjeruje da prevozi Karadžića ulazi u zatvor u Scheveningenu
Kombi za koji se vjeruje da prevozi Karadžića ulazi u zatvor u Scheveningenu (AFP)
Više o

Radovan Karadžić

,

Dragan Dabić

,

izručenje haagu

Rano ujutro, ili kasno tijekom noći, srbijanska ministrica pravde potpisala je nalog za izručenje Radovana Karadžića Haaškom sudu i pomno planirana procedura izručenja mogla je početi. 

Tanjug je javio da je u 3.45 ujutro kolona oklopljenih automobila pod snažnom zaštitom krenula iz pritvora beogradskog Okružnog suda prema aerodromu. Četiri džipa zatamnjenih stakala stigla su na aerodrom Nikola Tesla petnaestak minuta kasnije i Karadžić je ukrcan u specijalni avion za Nizozemsku. 

Avion je iza šest sati ujutro sletio u Rotterdam, no odmah je otišao ravno u hangar kako okupljeni novinari ne bi mogli snimiti zatvorenika. Uskoro zatim stigao je i helikopter koji će Karadžića prebaciti do Haaga, vjerojatno čak unutar samog zatvora.

Dosadašnja praksa, pa čak i kad je Mlošević bio u pitanju, bila je da pritvorenike u Haag dovoze automobilom, no strah od mogućih reakcija Karadžićevih jataka očito je prevelik i ništa se ne prepušta slučaju, kako ne bi moglo doći do spektakularnog nasilnog oslobađanja tijekom puta.

Ne očekuje se da bi Karadžić već danas mogao dati iskaz pred sucima. (METRO)

30.07.2008. 06:55:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh