« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
KAPETSAROVICH

Kapetsarovitch - jazz duo Vesne Pisarović i Ivana Kapeca u Močvari

U ponedjeljak, 22.11., Jazz u Močvari donosi Kapetsarovitch, jazz duo Vesne Pisarović i Ivana Kapeca

Kapetsarovitch
Kapetsarovitch (Arhiva)
Više o

Vesna Pisarović

,

klub Močvara

,

Ivan Kapec

,

Kapetsarovich

Poigravajući se repertoarom Steve LacyjaMal Waldrona i Monka te povremenim izletima u "slobodne" sfere zvuka i forme, duo Kapetsarovitch istražuje što je sve "rubno" unutar onoga što se naziva jazz idiomom.

Vesnino suptilno igranje s jezikom samim, eksperimentiranje s frazom te korištenje naprednih vokalnih tehnika tako se sučeljava s elegantnim dronom i inventivnošću Ivanove gitare. Posredstvom neprestanih subverzija očekivanih uloga, te kroz poigravanje s teksturom, timbrima i formom, ovaj duo otvara čitav kozmos mogućih i nemogućih muzičkih svjetova, kao satkanih za eksperiment i za improvizaciju.

Vidimo se u sklopu još jednog Jazza u Močvari!

VESNA PISAROVIĆ (Zagreb)
Web: Facebook

Vesna Pisarović renomirana je hrvatska pjevačica koju do jazza vodi neuobičajan put, uz radikalan zaokret u glazbenom izričaju. Nakon dugogodišnje istaknute karijere u popularnoj glazbi u Hrvatskoj i drugim zemljama bivše Jugoslavije, 2012. godine objavljuje svoj jazz prvijenac "With Suspicious Minds" pri znamenitoj berlinskoj avangardnoj etiketi "Jazzwerkstatt". Naknadno objavljuje i jazz albume "The Great Yugoslav Songbook" i "Petit Standard". Trenutno živi i radi između Berlina i Zagreba, surađujući s brojnim glazbenicima kao što su Greg CohenTony BuckChris AbrahamsChris DahlgrenJohn BetschGerhard GschlößlSteve HeatherClayton ThomasWolfgang SchmidtkeAxel DörnerNoel AkchotéIvan KapecIvar Roban KrižićMatija Dedić i mnogi drugi.

IVAN KAPEC (Zagreb)
Web: Facebook

Ivan Kapec istaknuti je i nagrađivani gitarist i kompozitor iz Zagreba koji je na hrvatskoj jazz i elektronskoj sceni prisutan od ranih devedesetih. Uz mnogobrojne suradnje i projekte unutar ex-Yu regije (s LaboshemJankom NovoselićemMirom Kadoićem te Majom Posavec), kao i na Balkanu (s Rumunjskim ansamblom Anron Pann Band), vodio je grupe Capisconne i TrianguliZona. Inicijator je programa i serije koncerata improvizirane glazbe pod nazivom "Sunrise Sessions" kao i emisije "Jazzolovka" na HRT-u. Vlastitu glazbu predstavio je u mnogim zemljama diljem Europe te u SAD-u.

19.11.2021. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh