« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
SDP

Kandidati za predsjednika RH su Jurčić i Josipović

HDZ će ukoliko kandidira premijera ovako neuspješne Vlade sigurno izgubiti predsjedničke izbore, izjavila su obojica SDP-ovih kandidata

(Damir Krajač, CROPIX)
Više o

SDP

,

Ljubo Jurčić

,

predsjednički izbori

,

Ivo Josipović

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a odlučeno je kako će članovi stranke 12. srpnja na unutarstranačkim izborima između Ljube Jurčića i Ive Josipovića odlučivati tko će biti kandidati SDP-a za predsjednika Republike. Kandidate za predsjednika Glavnom odbor predložio je predsjednik stranke Zoran Milanović.

Na pitanje hoće li suradnju s HNS-om uvjetovati podrškom SDP-ovom predsjedničkom kandidatu, Milanović je rekao da to neće uvjetovati. Pojasnio je i kako nije predložio više od dva kandidata jer je njegova procjena da će jedan od njih dvojice budući predsjednik Republike, a dodao je i kako nema osobnog favorita.

Jurčić je na upit koje su glavne razlike između njega i protukandidata kazao kako obojica imaju kvalitete, a ostalo će biti preferencija članova stranke, te dodao da on veći naglasak ima na gospodarskim, a Josipović na pravnim pitanjima. Josipović je izjavio kako nudi svoj projekt "nove pravednosti" koji počiva na činjenici da je Hrvatska u ozbiljnim problemima, te da društvo građanima ne jamči niti socijalnu niti ekonomsku sigurnost.

O mogućnosti kandidature Ive Sanadera obojica SDP-ovaca su rekli kako im je HDZ-ov kandidat potpuno nebitan, te dodali da je to na kraju krajeva svejedno jer će HDZ ukoliko kandidira premijera ovako neuspješne Vlade sigurno izgubiti predsjedničke izbore.

Izvor: Hina

20.06.2009. 16:10:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh