« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
MEDULIN

Pijavica poharala autokamp, poplava u Zadru

Prouzročena je velika materijalna šteta, a ozlijeđeno je i sedam kampera od kojih petero stranaca

(Srećko Niketić, CROPIX)
Više o

nevrijeme

,

Medulin

,

autokamp

,

Kažela

,

pijavica

Jutros oko 10:30 sati medulinski autokamp Kažela našao se na udaru za ovo doba godine uobičajenog snažnog zračnog vrtloga. Pijavica široka oko deset metara, a neki svjedici havarije spominju čak tri, s mora je 'upala' u kamp i počela rušiti sve pred sobom.

Razorni vjetar s mjesta je pomknuo metalne bungalove, odnio krovove, prevrnuo i oštetio oko 40 kamp kućica i uništio velik broj šatora. Tijekom havarije padala su i stabla od kojih je jedno pogodilo turista i slomilo mu rebro, a uz njega još je šest osoba vozilima Hitne pomoći prevezeno u bolnicu u Puli iz koje se doznaje kako se radi o lakšim ozlijedama.

Ostali gosti trenutno uz vatrogasce koji su izašli na teren, raščišćavaju kamp, a iako im probleme zadaje jak vjetar izjavili su kako zbog ove nezgode ne namjeravaju napustiti mjesto na kojem ljetuju.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i dijelove Dalmacije, a izuzetno jaka kiša tijekom dana padala je u Zadru. Obilni pljusak trajao je tek nešto više od pola sata, od 13:50 do 14:30, ali i to je bilo više nego dovoljno da izazove pravi prometni kolaps i prouzroči šete u gospodarstvu. Velik dio grada prekrila je voda, a razina poplave na nekim je mjestima iznosila i dvadesetak centimetara.

Nevrijeme se počelo širiti i na ostale dijelove Dalmacije, pa su se olujni oblaci nadvili i nad područje Splita i Šibenika, a poboljšanje se ne očekuje ni sutra kada će kiša, prema prognozama, opet neumoljivo padati.

20.06.2009. 15:40:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh