« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
UPS!

Kampiranje onih dana u mjesecu

Za iskusne kampere, menstruacija ne bi trebala biti problem, jer oni već imaju svoje načine

Kampiranje nije bauk
Kampiranje nije bauk (Arhiva)
Više o

menstruacija

,

kampiranje

Ljeto je stiglo i napokon možete krenuti na dugo očekivano kampiranje s prijateljima i obitelji. Provjeravate vremensku prognozu putem aplikacije, izrađujete plan putovanja, pakirate ruksak, pripremate planinarske cipele i kremu za sunčanje. Ne možete dočekati da dođete u prirodu i uživate u svojim zasluženim danima "slobode". Jedino što niste smislili je što učiniti kad vam stigne menstruacija tj. kako uživati ​​u izletu, a ne razmišljati o tome kako promijeniti uložak ili tampon, bez zahoda u blizini.

Za iskusne kampere, menstruacija ne bi trebala biti problem, jer oni već imaju svoje načine. A za one koji su još novi u odmaranju na otvorenom, to bi moglo biti neugodno iskustvo. Točno je da se možete skrivati iza drveća dok mijenjate higijenske proizvode, ali problem bi mogla biti nemogućnost pranja ruku prije i poslije. I što sa svim vašim prijateljima koji hodaju okolo?

Mogli biste biti u opasnosti da vas vide. Kako bi izbjegli ove neugodnosti, INTIMINA, brend posvećen ženskom intimnom zdravlju, savjetuje ženama da koriste najpraktičnije rješenje - menstrualne čašice. One su višekratne i mogu se nositi do 10 sati, pa možete zaboraviti na skrivanje iza drveća svakih nekoliko sati.

Za mnoge žene širom svijeta menstrualne su čašice najzdraviji, najekonomičniji i ekološki najprihvatljiviji menstrualni proizvodi. Napravljene od medicinskog silikona, čašice su sigurne za tijelo i mogu se nositi tijekom cijelog dana (10 sati), bez pražnjenja. Jedna čašica može trajati i do 10 godina, a odabirom ovog rješenja ne zagađujete okoliš korištenim ulošcima i tamponima kojima su potrebne godine i desetljeća da se razgrade.

Menstualne čašice brenda INTIMINA dolaze u različitim veličinama ovisno o dobi, količini krvarenja ili povijesti rađanja. Evo kratkog vodiča kako koristiti menstrualnu čašiicu tijekom planinarenja, kampiranja ili bilo koje druge vrste izleta na otvorenom:

  1. Napravite svoj Set za menstruaciju: uzmite neseser ili vrećicu sa zatvaračem i spakirajte menstrualnu čašicu, vlažne maramice, sredstvo za dezinfekciju ruku, vodu u boci. INTIMINA menstrualne šalice dolaze u malim praktičnim kutijama za dodatnu zaštitu.

  2. Nakon što ste čašicu nosili 10 sati, ispraznite njezin sadržaj u rupu u zemlji koju ste iskopali kako bi poslužila kao zamjena za toalet.

  3. Nakon što ispraznite čašicu, isperite je čistom vodom ili je obrišite mokrom maramicom te je ponovo umetnite. Neke žene čak uriniraju po čašici kako bi je isprali dok su u pokretu, a potom je detaljno operu kad stignu u kamp ili kad pronađu toalet.

  4. Operite ruke sapunom i čistom vodom dok ste u kampu, a u pokretu koristite sredstvo za dezinfekciju. Možete ponijeti i nekoliko medicinskih rukavica koje možete koristiti pri umetanju ili uklanjanju menstrualne čašice kako ne biste zaprljali ruke. Korisno ih je imati u Setu za menstruaciju, ali imajte na umu da one stvaraju dodatni otpad, pa ih nakon korištenja obavezno stavite u vrećicu za otpad i nosite sa sobom.

  5. Čašicu možete i prokuhati u vodi za temeljito čišćenje.

I to je sve. Dakle, korištenje menstrualne šalice na izletu / kampiranju / planinarenju je jednostavno, potrebno je samo malo navikavanja. Zapamtite, odlazak u prirodu dok imate menstruaciju ne bi smjelo biti zastrašujuće iskustvo. Pokušajte naučiti uživati ​​u danima krvarenja odabirom najboljeg rješenja za menstruaciju koje će vam omogućiti da o njoj ne razmišljate ni trenutka.

25.06.2020. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh