« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana
DOBRO JE ;)

Koliko Hrvati vježbaju?

Hrvati u prosjeku vježbaju barem triput tjedno, no nisu zadovoljni tjelesnom formom

Zapravio dosta vježbamo
Zapravio dosta vježbamo (Arhiva)
Više o

Hrvati

,

vžežbanje

Huawei je proveo online istraživanje o navikama vježbanja na uzorku od gotovo 700 ispitanika, a Hrvati su se pokazali kao pravi sportaši. Preko 60 posto ispitanih vježba barem triput tjedno, a prosjek od preko 40 minuta pokazuje posvećenost tjelovježbi. Specifična vremena u kojima živimo izazvala su dvojaki učinak, no preko dvije trećine ispitanih nastavilo je vježbati jednako ili više u usporedbi s početkom godine.

Praćenje tjelovježbe posljednjih je godina postalo iznimno lako zahvaljujući pametnim uređajima koji su uvijek pri ruci, dok su aplikacije postale još pametnije i danas nude širok raspon mogućnosti praćenja parametara povezanih sa zdravljem korisnika. Iako vježbaju relativno često, nešto manje od pola ispitanika još uvijek nije u potpunosti zadovoljno svojom tjelesnom formom.

Mjerenje rezultata pokazalo se važnim u kontekstu prilagodbe intenziteta treninga kako bi se postigli bolji rezultati. Više od pola ispitanika zato mjeri rezultate tjelesnih aktivnosti, a za to se najčešće koriste pametni satovi upareni s aplikacijama na pametnim telefonima.

Kada je riječ o odabiru gadgeta koji je ujedno i trening partner, izdržljiva baterija i velik izbor ponuđenih vježbi, uz prihvatljivu cijenu pokazale su se najvažnijim stvarima koje korisnici uzimaju u obzir. Kada je riječ o pametnim satovima, najvažnijom se pokazala značajka mjerenja pulsa i drugih tjelesnih funkcija, koju je kao ključnu prepoznalo preko 70 posto ispitanih, a po važnosti slijede mogućnosti mjerenja koraka i spajanja s pametnim telefonom.

Trećina ispitanika potvrđuje da im je kod sportskog sata važna mogućnost personalizacije kako bi partner na njihovom zapešću odražavao njihov stil života, a trećini je najvažnije da im pametni sat na raspolaganje stavlja pregršt korisnih funkcija. Važnom se pokazala i cijena, koju kao ključnu ističe četvrtina ispitanika. Indikativno je i da je više od 60 % ispitanika spremno izdvojiti do 1.500 HRK za idealan sportski pametni sat, a druga najzastupljenija cjenovna skupina je između 1.500 i 2.000 HRK koju je istaknula četvrtina ispitanika.

Huawei je svoj Watch GT 2e pametni sat prilagodio potrebama korisnika. Sat nudi sve najvažnije mogućnosti istaknute u istraživanju, uz zadržavanje prihvatljive preporučene maloprodajne cijene od 1.399 HRK. Novi Huaweijev pametni sat dodatak je popularnoj liniji Watch GT, a ističe se podrškom za čak 100 načina vježbanja, u rasponu od tradicionalnih sportova do modernih tjelovježbi

25.06.2020. 13:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh