« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
nešto smrdi

Kamioni puni sumnjiva otpada stižu u Šestanovac

Na predjelu Vlake u općini Šestanovc već se dva dana na privatno zemljište dovoze veće količine otpada sumnjiva podrijetla i sastava.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/CROPIX)
Više o

Šestanovac

,

sumnjivi otpad

Nakon dojave građana preko Državnog centra 112 da se na oko 6000 četvornih metara privatnog zemljišta počeo dovoziti otpad, Inspekcija zaštite okoliša izišla je na teren i počela utvrđivati činjenice.

U dosadašnjem tijeku postupka, a to su potvrdili u nadleženom ministarstvu, utvrđeno je da je na navedeno zemljište u 50 kamionskih "tura" dovezeno i odloženo otprilike 1500 tona materijala.

Sumnja se da je riječ o frakciji agregata kamena dobivena od silikomanganske i feromanganske troske iz šibenske tvornice TEF.

Inspekcija zaštite okoliša u suradnji s policijom provodi nadzor nad vlasnikom zemljišta na koje se materijal dovozi te utvrđuje sastav i podrijetlo materijala.

Po dostupnim informacijama na navedenu području prostornim je planom predviđena gradnja vjetroparka. Utvrdi li se da odloženi materijal nije otpad, nego sirovina, inspekcija zaštite okoliša predat će predmet Državnom inspektoratu.

Na zahtjev Mjesnog odbora načelnik šestanovačke općine Pave Čikeš uputio je dopis vlasniku odlagališta sa zahtjevom da hitno obustavi odlaganje.

Posrednik u tom poslu Bruno Vukušić ističe kako je riječ o eruptivnom pijesku koji se upotrebljava pri završnom asfaltiranju. Također odlučno odbija sve tvrdnje da je riječ o tvarima opasnim za zdravlje jer za njih postoje sve potrebne potvrde i atesti.

Izvor: Hina

08.09.2009. 19:20:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh