« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
posljedica korupcije

INA državi duguje 2 milijarde kuna

Premijerka je najavila da Vlada do daljnjeg ne namjerava uvoditii nove poreze te da će uskoro biti donešene nove antikorupcijske mjere.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)

Jadranka Kosor je povrdila da je Inin dug državi prešao dvije milijarne kuna te najavila da Ministarstvo financija radi analize kako taj dug riješiti.

"Svatko svoj dug mora vratiti državi, pronaći će se način", istaknula je Kosor odgovarajući na pitanje novinara o mogućem podmirenju duga plinom.

Predsjednica vlade je u izjavi za novinare kazala da se ne planiraju novi porezi za građane i da će inzistirati da se novim mjerama vezanim uz donošenje proračuna ide na nove mogućnosti smanjenja rashodovne strane kako bi se uštedjelo gdje se može.

Jedna od tih mjera svakako je objedinjavanje nabave, čime će se sigurno uštedjeti novac, a to će biti vrlo snažna antikorupcijska mjera, ocijenila je Kosor.

Na pitanje je li bilo potrebno da vlada naručuje nezavisne studije o kupnji električne energije dok USKOK i DORH istražuju slična pitanja, premijerka Kosor je odgovorila da vlada radi svoj posao, a USKOK i DORH svoj. Moramo znati, istaknula je, je li sve u skladu s propisima.

Kosor je potvrdila da Ivo Sanader povremenom dolazi u sjedište HDZ-a dodajući kako se dugo s njim nije susrela ni razgovarala jer je "u žrvnju od posla".

Najavila je da će se zakon o potpomognutoj oplodnji morati mijenjati radi usklađivanja s barem tri zakona - obiteljskim, o ravnopravnosti spolova i suzbijanju diskriminacije, i to vodeći računa što o tome kaže struka. Kosor je istaknula da nikada u javnosti nije spominjala zamrzavanje zametaka, kako navode neki mediji.

O izmjenama zakona o zabrani pušenja vlada će vjerojatno raspravljati u četvrtak. Ključni argumenti za izmjenu zakona su očuvanje radnih mjesta, rekla je predsjednica vlade Jadranka Kosor dodajući da će vlada naći neko srednje rješenje i da ne odustaje od zaštite zdravlja građana, zaštite nepušača, ali i pušača.

Izvor: Hina

08.09.2009. 16:57:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh