« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
HE HE

Kalkulator prehrane - izračunajte koliko trebate unositi kalorija

Na temelju vašeg spola, godina, tjelesne težine i količine tjelesne aktivnosti izračunat će koliko ugljikohidrata, proteina, vitamina, minerala i ostalih nutrijenata trebate unositi u organizam svaki dan

Izračunajte kako se zdravo hraniti
Izračunajte kako se zdravo hraniti (Shutterstock)
Više o

kalorije

,

prehrana

,

kalkulator

,

kalkulator dnevnih potreba

Zdrava prehrana nije jednostavna stvar, reći će svatko tko je pokušao unijeti reda u svoj meni i na taj način istesati liniju, jer nije jednostavno shvatiti koliko vam kalorija i kakvih treba svakoga dana.

Srećom, u današnje vrijeme nije neki problem pronaći dobre savjete, a među njima je i ovaj kalkulator dnevnih potreba koji će vam pomoći da se počnete pravilno hraniti i u organizam unositi kalorija koliko vam je potrebno s obzirom na životne navike.

Izračun se temelji na metaboličkim jednadžbama i koeficjentima fizičke aktivnosti razvijenim u istraživanjima Odbora za hranu i prehranu američkog nacionalnog Medicinskog instituta.

Nakon unosa osnovih podataka, kalkulator će vam izračunati indeks tjelesne mase koji se često koristi kao jedan od indikatora tjelesnog zdravlja.

Ipak, taj indeks ne uzima u obzir građu vašeg tijela, pa je lako moguće da je vaša težina zdrava bez obzira na prebacivanje prosjeka, što može biti u slučaju da je postotak masti u tijelu ispod prosjeka.

Nakon toga, temeljem vašeg spola, godina, tjelesne težine i količine tjelesne aktivnosti izračunat će koliko ugljikohidrata, proteina, vitamina, minerala i ostalih nutrijenata trebate unositi u organizam svaki dan.

Za kraj, dobit ćete podatak o tome koliko dnevno trošite kalorija i na temelju toga možete urediti svoju prehranu.

Naravno, unos kalorija ne bi smio biti veći od potrošnje jer u tom slučaju počinje stvaranje masnih naslaga.

Kalkulator dnevnih potreba možete pronaći OVDJE

02.11.2016. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh