« Žene
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
EH, DA... :)

Kakvo tijelo zapravo vole muškarci i zašto?

Žene s figurom pješčanog sata zapravo imaju manje šanse zatrudnjeti nego one s manje izraženim strukom i bokovima

Ovo ipak ne znači plodnost...
Ovo ipak ne znači plodnost... (Arhiva)
Više o

žene

,

oblik tijela

,

pješčani sat

Žene s figurom pješčanog sata privlačnije su muškarcima jer njihovo tijelo signalizira veću plodnost, mit je koji se širi od pradavnih vremena, još od prvih figurica žena koje su redom imale taj oblik tijela. 

Ipak, nova znanstvena istraživanja pokazuju da je to stvarno mit koji nije utemeljen u stvarnosti - naime, takve se žene više sviđaju muškarcima jer takva figura zapravo asocira na mladost.

Antropolozi sa sveučilišta u Californiji istražili su stotine postojećih studija koje su se fokusirale na odnos atraktivnosti, oblik tijela i indeks tjelesne mase (BMI). 

Otkrili su da žene s figurom pješčanog sata zapravo imaju manje šanse zatrudnjeti nego one s manje izraženim strukom i bokovima.

Znanstvenici tvrde da je to zato što žene većinom imaju takvu figuru u kasnim tinejdžerskim godinama odnosno do dvadesete kada im obitelj nije prioritet. 

Plodnost je zapravo manja kod žena s višim i nižim indeksom tjelesne mase, zaključili su u časopisu Evolutionary Psychology. 

Prema podacima iz 58 različitih kultura, otprilike 4/5 muškaraca preferiraju žene koje pripadaju u skupinu 'punijih ili debljih'. Međutim, u zapadnjačkom društvom muškarci smatraju žene s nižim indeksom tjelesne mase atraktivnijima. 

Studija je zaključila, stoga, da su BMI i oblik tijela indikator dobi žene koja utječe na to koliko će se muškarac zainteresirati. 

05.12.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh