Kakve su moguće varijante tjestenine?
Nije istina da je tjestenina zabranjena ako ste na dijeti, tako da ne bi baš trebali zabrinjavati
![Ima stvarno čudo toga... Ima stvarno čudo toga...](http://metro-portal.hr/img/repository/2011/06/medium/tjestenina_2_free.jpg)
Tjestenina, pa ni bilo koja druga namirnica, ne može uzrokovati debljanje ili mršavljenje sama od sebe. Bitno je koliko kalorija unosimo, a koliko potrošimo u danu.
Osim toga, sada postoje i posebne tjestenine koja imaju više vlakana i proteina pa uvijek možete izabrati i te opcije.
Bezglutenska tjestenina - većina bezglutenske tjestenina ima jako malo vlakana i ako ej predugo kuhate pretvara se u kašicu. Ključ je pronaći onu koja ima vlakana, nema glutena i ne razmače se, piše Eat this.
Biljna tjestenina - šarena tjestenina nekada je bila samo obojana, a danas je zaista napravljena od biljaka. Recimo, ona od slanutka. Ona sadrži 25% manje ugljikohidrata i 50% više proteina nego obična tjestenina. Najbolje od svega, ipak, ona je gotovo identična okusom i teksturom tradicionalnoj tjestenini.
Integralna tjestenina - integralna tjestenina najzdravija je opcija i ona sadrži i do 5 graman vlakana po porciji.
Proteinska tjestenina - obična tjestenina ima oko 7 grama proteina, ona proteinska može imati i do 50 grama proteina. Uz to, ima i puno vlakana, a manje ugljikohidrata.
Tradicionalna tjestenina - iako je na lošem glasu, tradicionalna tjestenina ima 2 grama vlakana i 7 grama proteina po porciji.
Stoga, trebate znati i to kakav ćete preljev staviti na tjesteninu...
Novi komentar