« Život
objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana
AJOJ :)

Kakve poruke šaljete partneru i koliko često?

Osim romantičnih poruka, neki parovi se koriste ovim načinom i za rješevanje razmirica i problema, a takav način komunikacije ima različit utjecaj na žene i muškarce

Svađate li se porukama?
Svađate li se porukama? (Arhiva)
Više o

veza

,

partner

,

poruke

Komunikacijske navike partnera u vezama znatno su se promijenile u relativno kratkom roku, jer moderna tehnologija i dostupne komunikacijske aplikacije, mogu povećati rizik od nastanka ozbiljnih problema u vezi.

Na Sveučilištu Brigham Young, 276 odraslih osoba sudjelovalo je u istraživanju pri čemu su detaljno odgovarali na pitanja o svojim vezama, navikama i načinima komunikacije sa svojim partnerima i partnericama. Kako se i očekivalo, većina ispitanih, njih 82 posto, svakodnevno izmijeni više tekstualnih poruka sa svojim odabranicima.

Osim romantičnih poruka, neki parovi se koriste ovim načinom i za rješevanje razmirica i problema. Takav način komunikacije ima različit utjecaj na žene i muškarce, navodi se u zaključcima.

Učestalo slanje poruka kod muškaraca povezano je s nezadovoljstvom u vezi, a žene su te koje će češće probleme u vezi riješavati tipkanjem poruka. Tipkanjem će se poslužiti i kada je potrebno iskomunicirati i donijeti neku odluku, ali i ispričati se. Oni koji komuniciraju o navedenim temama putem poruka, imali su i lošije međusobne odnose.

Ipak, ne mora uvijek biti sve tako negativno. Komunikacija putem poruka može donijeti i nešto dobra. Primjerice, oni koji imaju običaj iznenaditi svoje partnere nekom romantičnom porukom, itekako su u sretnijim vezama.

Stoga je jedan od zaključaka istraživanja kako bi partneri trebali ozbiljnije teme riješavati u normalnom razgovoru, dok bi pisanje i slanje poruka trebalo zadržati na romantičnom nivou kako bi veza bila uspješnija i dugotrajnija

15.08.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh