« Život
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
BZZZZZZ

Kako znati da ste pretrpani informacijama?

Ako ujutro s uzdahom otvarate inbox za koji ste sigurni da je prepun svega i svačega i oko podneva ne znate kako se zovete ... imate problem :)

(Shutterstock)
Više o

stres

,

informacije

,

pretrpanost

Informacija imamo i previše, zaključuju znanstvenici koji tvrde da je današnje doba najlakše biti pretrpan informacijama i da većina stresa zapravo dolazi iz tog izvora. Ako mislite da to nije slučaj, pogledajte malo bolje svoj radni dan. 

Ujutro kad upalite računalo prva stvar je, najčešće, pregledavanje e-mailova. U slučaju da ste od onih koji već tada imaju par desetaka komada i ne znate gdje bi počeli, vrijeme je da posložite prioritete i otvorite nekoliko mapa u koje ćete ih preusmjeravati ili premještati, kako bi uvijek znali što vam je prvo na redu. I da, redovito praznite inbox, ono što ste riješili izbrišite ili arhivirajte. Uz to, pokušajte što više toga riješiti telefonom ili SMS-om kako ne bi stalno dobivali podsjetnike.

Zatim pogledajte na što vam liči ekran računala. Vidite li pozadinu ili je sve prekriveno raznim datotekama? Pretrpan desktop isto je što i stol prepun razbacanih papira. Odvojite vrijeme za sortiranje datoteka u mape koje ćete uredno poslagati pri dnu ekrana i odmah ćete osjetiti olakšanje.

Riješiti treba i komunikaciju s kolegama koji šalju poruke svim mogućim kanalima kad vas nešto trebaju. Dogovorite jedan - e-mail, G+, Facebook ... bilo što, samo da je jedan i da ne morate na istu stvar odgovarati na pet mjesta.

Za kraj, kad dođete kući, isključite poslovni mobitel i prošetajte ... Kako bi rekli Dalmatinci, neće posa' uteć'!

28.02.2014. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh