« Život
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
ZANIMLJIVO :)

Kako znati da je vrijeme za povišicu?

Radite kao crv, no matematika na kraju mjeseca nikad ne štima? Jasno je da ste potplaćeni i da je vrijeme da tražite povišicu

Ako novčanik izgleda ovako na kraju mjeseca ...
Ako novčanik izgleda ovako na kraju mjeseca ... (FreeDigitalPhotos)
Više o

potplaćenost

,

razlozi

,

povišica

Kako znati da niste dovoljno plaćeni? Ovo su neki znakovi!

1. Ne možete platiti račune u potpunosti i na vrijeme

Čini li vam se da nikada nemate dovljno gotovine da platite sve račune? Ako vam izgleda da uvijek ima "više" mjeseca nego novca imate problem, a možda ste i potplaćeni. Nemogućnost plaćanja računa u potpunosti i na vrijeme obično je jedan od prvih znakova da niste dovoljno plaćeni.

Joan Concilio, bišva menadžerica za osobne financije smatra da ako ste u situaciji kada ne možete "pratiti" račune, odmah morate prestati s nepotrebnim trošenjem.

Ako jedva spajate kraj s krajem morate smrznuti sve nove troškove. Točka. Često je to najteža stvar, ali je neophodna. Osim obaveznih životnih troškova (režije i slično) nema ničega. Auto vam je na putu za otpad? Nema veze, mora izdržati.

2. Kartice su vam blizu ili su prešle limit

Opasno ste blizu limita na kartici? Oslanjanje na kreditne kartice može funkcionirati, ali samo kratkoročno. Dugoročno se samo zakopavate sve dublje i dublje. Ako balans na kreditnoj kartici opasno izmiče kontroli, kontaktirajte svoje kreditore. Možda ćete biti zainteresirani za jedan od dostupnih programa za otplatu duga.

"Ono što nikako ne smijete, je bježati od odgovornosti", kaže odvjetnica Kathleen Michon.
Što god da radite, nemojte gurati glavu u pijesak i skrivati račune pod krevet. Čak i ako nemate primanja, uvijek je najbolje kontraktirati kreditore i upoznati ih s vašom situacijom.

3. Uvijek posuđujete novac

Konstantno tražite novac od vaših prijatelja i obitelji? Ovo je još jedan od klasičnih znakova da kući ne donosite dovoljno novca. Potrudite se osigurati bolje plaćeni posao prije nego "ozlijedite" veze s voljenim osobama u slučaju da nećete moći vratiti posuđen novac.

Posuđivanje novca od prijatelja i obitelji može stvoriti veoma stresne situacije. Takve pozajmnice obično ostanu "otvorene" - oni koji vam posude novac ne postave određeni rok za vraćanje, što je zapravo loše. Jedna strana ne zna kad će dobiti novac natrag, a druga ne zna kada ga mora vratiti.

4. Matematika vam jednostavno ne štima

Jednostavnim istraživanjem možete otkriti jeste li potlaćeni. Ako je moguće, najbolje je pitati osobu koja je prije radila na vašoj poziciji koliko je bila plaćena. Razgovarajte s novim ljudim koji dolaze da saznate koliko oni dobivaju ili jednostavno možete koristiti online kalkulator.

09.06.2016. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh