« Žene
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Kako zapravo razumjeti muškarce (ako ste žena)

Savjetnica za veze Julie Ann Shapiro otkrila je novi jezik u svijetu muškaraca, "menglish" kojim je ilustrirala kako spolovi različito doživljavaju komunikaciju

Znate li kako razumjeti muškarce?
Znate li kako razumjeti muškarce? (Dreamstime)
Više o

žene

,

veze

,

odnosi

,

muškarci

,

muški jezik

Muškarci, kao čudna bića, imaju neke svoje mušice koje jednostavno treba prihvatiti kao takve, no za početak je dobro znati o čemu se zapravo radi. Recimo, razgovarati s muškarcem dok radi nešto drugo nije produktivno, jer nema šanse da radi više stvari u isto vrijeme. Nešto će morati prestati raditi, a najčešće je to razgovor s vama. Ne ljutite se, pričekajte da završi posao.

Da bi muškarci izrazili svoje mišljenje o nečemu, treba im otprilike 30 sekundi. Treba im vremena da u glavi slože odgovor koji ih zadovoljava, a požurivanje i dodatna pitanja samo će ga zbuniti.

Muškarci jednostavno imaju potrebu rješavati probleme, tako da se ne trebate čuditi kad vam on u pola vaše tirade o problemima na poslu krene objašnjavati kako bi on to riješio. Kako spriječiti takve dobronamjerne savjete koji vam idu na živce? Lijepo ga zamolite da vas prvo sasluša do kraja.

Detaljno prepričavanje događaja nije za muškarce, jer primjećuju manje detalja od žena. Stoga, kad vi razvezete priču, njemu vrlo brzo postaje dosadno ako idete u detalje. Kratak i jasan opis izazvat će reakciju i zadržati njegovu pažnju.

Stoga, umjesto da vas takve stvari ljute, dozvolite mu da vam povremeno pomogne i osjeti se koristan, kao i da je zadovoljio svoj zaštitnički nagon.

 

07.02.2014. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh