« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
SAVJETI :)

Kako zadržati liniju tijekom zime

Kako se polako približavamo blagdanima i sve nižim temperaturama, zbog kojih više vremena provodimo u zatvorenim prostorima, sve nam je teže udobno ušuškanima u toplom domu odoljeti slasnim zalogajima

Linija i zimi može biti savršena
Linija i zimi može biti savršena (Arhiva)
Više o

zima

,

blagdani

,

linija

,

vitak stas

Vjerujemo da ste se cijelo proljeće i ljeto brinuli o svojoj figuri i doveli je u top formu, onda vas zasigurno brine kako održati kilograme pod kontrolom jer ne treba puno da se neugodno iznenadite kad sljedeći put stanete na vagu ili kad ne uspijete zakopčati omiljene traperice.

Zima je vrijeme kad jedemo tešku, zasitnu hranu i općenito se ne krećemo baš previše (osim onih koji su stvarno nabrijani), tako da ne bi bilo čudno da vam se nataloži par kilica viška... ali ne mora!

Evo 5 savjeta koje trebate slijediti i problema s kilama više neće biti....

>> Kako zaštititi tijelo u zimi ispravnom prehranom >>

Doručak s puno proteina - doručak je kod mnogih često bogat ugljikohidratima, a siromašan hranjivim tvarima. Istraživanja su pokazala da konzumiranje doručka s visokim udjelom proteina može pomoći smanjiti potrebu za unosom nezdravih namirnica tijekom dana. Primjerice, doručak s jajima ili grčkim jogurtom može pomoći držati kilograme pod kontrolom.

Prilagodite prehranu - nitko ne kaže da si ne smijete priuštiti tu i tamo omiljeni kolač ili slasnu pizzu, ali ne pretjerujte. Na svoj svakodnevni meni uključite obavezno batat, koji sadržava puno vlakana, lisnato povrće, bundevu, kelj, jabuke... Hladnoća je izvor stresa za tijelo, a kako bi temperatura bila stabilna i održavala homeostazu, potrebno vam je više energije. 

>> Najvažnija hrana za zimu >>

Riješite se stresa - predblagdansko vrijeme popriličan je izvor stresa, a sve to ima i fizičke posljedice. Naglašeni stres podiže razinu kortizola, što navodi tijelo na zadržavanje masti. S druge strane razina hormona gladi raste pa na kraju završimo pred hladnjakom trpajući sve i svašta u sebe. Stoga obavezno pokušajte naći način opuštanja - omiljena serija, knjiga, šetnja ili joga mogu vam pomoći.

Spavajte dovoljno - istraživanja sugeriraju da gubitak sna može povećati rizik od debljanja utječući na vaš apetit, zbog čega ćete vjerojatnije posegnuti za visokokaloričnom hranom. Osim toga, kraći dani zimi znače manje svjetlosti - što može negativno utjecati na kvalitetu sna. Možete poduzeti korake za poboljšanje kvalitete sna ograničavanjem izlaganja plavom svjetlu, spavanjem u mračnoj sobi i izbjegavanjem kofeina više od šest do osam sati prije spavanja.

>> Hladni dani - topla hrana >>

Vježbanje na otvorenom - izlazak na otvoreno možda vam se neće učiniti primamljivim zbog hladnoće, no to vas ne bi trebalo obeshrabriti. Počastite se cool opremom za vježbanje i jednostavno krenite. Bilo da se radi o trčanju, biciklizmu ili pak o klizanju (koje sagorijeva nevjerojatnih 450 kalorija u sat vremena te učvršćuje stražnjicu i bedra), aktivnosti u prirodi i na svježem zraku sigurno su zabavnije i zdravije nego tjelovježba u zatvorenim prostorima.

Vjerujte, to je dovoljno...

20.11.2021. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh