« Život
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
ZNATE LI?

Kako vrste alkohola utječu na emocije?

Svako alkoholno piće ima drugačiji utjecaj na naše emocije - rakija i ostale žestice čine nas agresivnima, a vino nas opušta

Što opušta, što ljuti, što deprimira...?
Što opušta, što ljuti, što deprimira...? (Arhiva)
Više o

pivo

,

vino

,

alkohol

,

emocije

,

vrste alkohola

Alkoholna pića utječu na naše emocije, željeli mi to ili ne, a jedini savjet koji vam možemo dati jest da pazite što i koliko pijete. Ipak, kako ne biste uvijek doživjeli samo tamnu stranu alkohola, evo kako pića djeluju na nas...

Naime, istraživanje koje su zajedno proveli Sveučilište Bangor i londonski King's College pokazalo je da svako alkoholno piće ima drugačiji utjecaj na naše emocije - rakija i ostale žestice čine nas agresivnima, a vino nas opušta.

Istraživanje je provedeno online, a ispitanici su odgovarali anonimno. U njemu je sudjelovalo 30.000 ljudi u dobi od 18 do 34 godine izviš 21 zemlje svijeta. 

Svi su se ispitanici složili u jednom - različite vrse alkohola različito utječu na njih.

Crno vino i pivo opuštaju -  čak 52,8 posto ispitanika odgovorilo je da ih crno vino opušta, a gotovo isti postotak to je tvrdio za pivo. No, crno vino ima i jedan loš učinak na psihu - čini nas tužnima i letargičnima. 60 posto ispitanika kazalo je da ih nekoliko čaša crnovina umori i uspava.

Žestoka pića dižu samopouzdanje i energiju kod više od polovice ispitanika, a njih više od 40 posto priznalo je da se nakon konzumacje žestica osjećaju više seksi. Ipak, tamna strana žestica zasjenit će onu svijetlu. Naime, ova vrsta alkohola izaziva kod konzumenata osjećaj ljutnje, bijesa i nemira to dovodi do agresivnog ponašanja.

Za kraj, kako alkohol utječe na spolove - muškarcima je izraženija agresija, a ženama emotivna stanja... no to ste vjerojatno i sami dobro znali.

27.08.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh