« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
RASKID PRIJATELJSTVA

Kako vidjeti tko vas je skinuo s liste prijatelja na Facebooku

Facebook je zamišljen da kao društvena mreža spaja ljude, no što ako želimo vidjeti suprotnost, tko je raskinuo prijateljstvo s nama?

Žene su najčešći korisnici društvenih mreža
Više o

internet

,

Facebook

,

facebook prijatelji

,

unfriend

,

prekid prijateljstva

Kada vam netko pošalje zahtjev za prijateljstvo na Facebooku automatski dobivate obavijest, no kako je Face kreiran da spaja ljude, a ne da ih razdvaja tako ne postoji mogućnost da vidite tko vas je maknuo s liste prijatelja, piše Mashable. 

Postoje dva načina da saznate, teži i lakši. Pod teži mislimo da svakodnevno pozorno pratite listu prijatelja, no vjerojatnost je velika da kada se taj popis prorijedi vi ne znate tko vas je izdao.

No, lakši način, pomoću jednostavnog programa kompatibilnog sa Internet preglednicima Firefox, Google Chrome, Opera, Safari i Internet Explorer, daje vam mogućnost ne samo da saznate tko je prekinuo prijateljstvo s vama nego vas obavještava tko je ugasio svoj profil te tko je odbio vaš zahtjev za prijateljstvo.

Riječ je o vrlo popularnom programu Unfriend Finder kojega je kreirao Edouard Gatouillat, a nalazi se na stranici userscripts.org i do danas ga je instaliralo preko 44 milijuna korisnika Facebooka.

Ako želite isprobati program i vidjeti koga su toliko iznervirali vaši postovi ili komentari da je raskinuo prijateljstvo s vama, pratite slijedeće korake za Chrome i Firefox:

Odite na stranicu userscripts.org, te u tražilicu utipkajte Unfriend Finder ili kliknite na ovaj link.

Ako koristite Chrome, stisnite Install u gornjem desnom kutu i instalacija će početi automatski, no ako koristite Firefox prvo morate instalirati dodatak Greasemonkey pa tek onda Unfriend Finder.

Nakon instalacije na Facebooku ćete vidjeti dvije nove mogućnosti, Unfriends kućica u gornjem desnom uglu, te Unfriends opcija u favoritima. Kada netko prekine prijateljstvo pojavit će se crvena brojka kao kada imate poruku ili novu obavijest.

Pomoću ovog programa možete vidjeti datum i vrijeme kada vas je netko skinuo sa svoje liste prijatelja kao i tko je ignorirao ili odbio vaš zahtjev.

31.01.2012. 09:26:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh