« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
ZAPAMTITE

Kako usrećiti partnera u trenutku

Što ćete napraviti kad vam partner priopći neku sretnu vijest? Razveselit ćete se sigurno, no koliko brzo i kako ćete reagirati

Sreću treba podijeliti
Sreću treba podijeliti (Shutterstock)
Više o

sreća

,

dobre vijesti

,

partner

,

veselje

Vjerovali ili ne, ali vaša reakcija kad vam partner govori neke dobre vijesti može odigrati prilično važnu ulogu u vezi, tvrde psiholozi.

Naravno, svi bismo na prvu odgovorili da ćemo se veseliti zajedno s partnerom, no ako malo bolje razmislimo, dobre su vijesti obično stizale u prilično čudnim trenucima kad smo radili nešto sasvim drugo.

>> Sreća i zadovoljstvo mogu se privući >>

Pozitivna reakcija od velike je važnosti za stvaranje osjećaja bliskosti među partnerima i utječe na zadovoljstvo vezom. Štoviše, istraživanja su pokazala da je reakcija na dobre vijesti, partnerov uspjeh ili povišicu čak važnija od reakcije na probleme.

Ukratko, od vas se očekuje barem jednaka razina uzbuđenosti kao i partnerova, i to bez obzira na to što u tom trenutku radite. 

>> Sreća se može i naučiti >>

Ukratko, ako dragi dođe s posla lagano nacvrcan i s vrata zaurla da je dobio povišicu (koju je već zapio), vi lijepo pustite tanjure koje perete, makar se i razbili, i podijelite sreću s njim.

26.11.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh