« Lifestyle
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
LAKO JE

Kako ukloniti gumu za žvakanje s odjeće

Za uklanjanje žvakaće s nekog odjevnog predmeta potrebni su vam led i nož

Žvakaća guma
Žvakaća guma (Deviantart)
Više o

savjeti

,

odjeća

,

žvakaća guma

,

žvaka

Ako vam se zalijepila žvakaća guma za odjeću, ne brinite jer odstraniti je nije kompliciran postupak.

Za najbolji rezultat, piše portal Savjeti-hr, morate djelovati brzo. Ostavljanjem žvakaće da se osuši rezultirat će težim odstranjivanjem kasnije. Dakle, prstima skinite koliko god možete žvakaće.

Zamrzavanjem gume za žvakanje zaustavljate njeno dublje prodiranje u materijal. Ako je odjevni predmet veći, stavite leda u vrećicu i na nekoliko minuta je položite na dio gdje je ostala žvakaća. Pričekajte da se žvakaća stvrdne. 

Jednom kad se ostatak stvrdnuo, lagano ga sastružite nožem koliko god možete. Najvjerojatnije ćete uspjeti odstraniti sav sadržaj

Za osjetljivije odjevne materijale kao vuna, gumu odstranite prstima koliko god možete. Tada zamotajte odjevni predmet u plastičnu vrećicu i stavite ga u hladnjak da se žvakaća stvrdne. Ponovno prstima odstranite ostatke, no budite oprezni i to činite iznimno lagano jer biste u protivnom mogli oštetiti materijal.

Na kraju uzmite staru četkicu za zube i nježno trljajte kritično mjesto. Ako vam je slučajno ostalo nešto što ne možete odstraniti četkicom za zube, operite odjeću u perilici za rublje i vaš problem bi trebao biti riješen.

13.05.2011. 12:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh