« Život
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
ZZZ

Kako učinkovito zaustaviti hrkanje

Hrkanje je prilično neugodno za vašeg partnera u krevetu, a istovremeno nije niti pretjerano zdravo za vas, pa evo par dobrih savjeta kako ga se riješiti

Riješite se hrkanja
Riješite se hrkanja (Arhiva)
Više o

hrkanje

,

problemi s hrkanjem

,

lijek protiv hrkanja

Hrkanje je, za početak, prilično nezdravo jer nam ne dozvoljava da se dobro naspavamo, a istu "uslugu" čini i našem partneru u krevetu, pa vrijedi pročitati par jednostavnih savjeta koje donosi Men's Health i koji vam mogu pomoći da se riješite hrkanja. 

Za početak, smršavite - naime, istraživanja su pokazala kako je rizik za probleme s hrkanjem čak upola veći kod ljudi s prekomjernom tjelesnom težinom. Razlog tome su masne naslage u gornjim dišnim putevima koje mogu omesti normalno disanje.

Nadalje, riješite se poroka - hrkanje je češća pojava kod pušača jer ono iritira vaše nazalne kanale čime se smanjuje protok zraka, pa samim time teže dišete kroz nos. S druge strane, alkohol opušta vaše mišiće i blokira prolaz zraka u grlo.

Zatim, ne spavajte na leđima - takav položaj povećava vjerojatnost hrkanja jer je u njemu protok zraka najnestabilniji. Istraživanja su pokazala oni koji spavaju na boku najmanje hrču.

Za kraj, pustite glas - sve vrste pjevanja smanjuju mogućnost hrkanja jer pjevanje jača mišiće u gornjem dijelu grlu, smanjujući na taj način šanse za blokadu dišnih puteva.

02.08.2015. 21:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh