« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako učinkoviti zaštititi kosu od sunca

Jako sunce i UV zrake oštećuju kosu koja postaje bitno slabija i dobija mat nijansu

Ljeti treba posebno pripaziti na kosu
Ljeti treba posebno pripaziti na kosu (Arhiva)
Više o

zaštita

,

kosa

,

ljeto

,

njega

,

prirodni pakung

,

sjaj

Plaža je mjesto na kojem možemo puno pokazati i dobiti, ali možemo i zaraditi sunčanicu, opekline i oštećenja kose. Na ovo zadnje se najmanje pazi, pa evo nekoliko praktičnih savjeta da vaša kosa i tijekom ljeta bude zdrava i sjajna. 

Sol i sunce će isušiti kosu, pa je poželjno pranje blagim hidratantnim šamponima na biljnoj bazi barem dva puta tjedno, a na krajeve možete utrljati i malo balzama kako bi je lakše raščešljali. Na kraju isperite kosu hladnom vodom kako bi zatvorili folikule i dali joj sjaj. 

Izlazak na sunce bez šešira ili marame se ne preporučuje, kako biste spriječili izravno izlaganje kose jakom suncu tijekom šetnje, odlaska na plažu ili sunčanja. 

Ako baš morate obojati kosu tijekom ljeta, stavite samo preljev koji će kosi vratiti sjaj i sakriti izrast, a oporavak kose uljima koja će spriječiti isušivanje i pucanje vrhova se preporučuje. 

Kosa koja je stalno obojena je vrlo suha i osjetljiva, pa je dodatno njegujte proizvodima koji sadrže vitamine A, C i E, a dobro bi bilo tijekom ljeta svaka dva tjedna staviti i hidratantni pakung ili ulje.

Kosu nemojte vezati kad je mokra, recimo na plaži, a umjesto laka ili gela za učvršćivanje frizure koristite kreme, jer osim što ćete postići isti učinak, kosu ćete nahraniti i dati joj zdrav izgled i sjaj. 

27.07.2013. 21:34:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Lea
    14.08.2013. 20:26
    Imam kvalitetnu kosu, a da ispuca od sunca i mora to mi se nije dogodilo mada živim na moru, jedino što posvjetli od sunca, ali tijekom narednih dva mjeseca od svršetka ljeta, dobije svoju normalnu boju.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh