« Život
objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana
KLIMA

Kako treba koristiti klimu?

Ljeto je počelo i s njim su došle i ekstremne temperature pa se mnogi u svojim kućama i stanovima rashlađuju uz klima uređaje, ali bitno je pravilno ih koristiti

Evo što bi trebali...
Evo što bi trebali... (Arhiva)
Više o

klima

,

upaljena klima

Postoje neke uobičajene pogreške koje bi ovu opciju hlađenja mogle učiniti skupljom i manje učinkovitom. Kako biste izbjegli ove posljedice dok se pokušavate ohladiti, saznajte koje stvari ne biste trebali raditi kad su u pitanju vaši klima uređaji.

Konstantno podešavanje termostata - čak i ako ga ne postavljate na ekstremno niske temperature, ne biste trebali tako često mijenjati termostat, kaže Neely.

Ne provjeravate svoje filtere na vrijeme - prema Marcu Radocaju, stručnjaku za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju, koliko dobro vaš klima uređaj može funkcionirati svodi se na čistoću vaših filtara za zrak. Zbog toga morate paztiti da ne prođe previše vremena između provjere filtara.

Postaviti temperaturu prenisko - s dolaskom toplijeg vremena, neki dolaze u iskušenje da termostat postave što niže. Ali nema potrebne ekstremno snižavati termostat samo zbog ljetnih vrućina, upozorava Roy Neely, stručnjak za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju.

Otvorena vrata i prozori - držanje vrata i prozora otvorenima dok klima radi troši energiju i omogućuje ulazak toplog zraka izvana. Zapravo, vjerojatno će u vašem domu biti toplije.

03.07.2023. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh