« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 26 dana
ZNATE LI?

Kako tijelo odgovara na emocije

Kad ne znamo iskazati negativne emocije i kada ih se ne rješavamo na vrijeme, one se manifestiraju kao tjelesni problemi

Što vas boli?
Što vas boli? (DeviantArt)
Više o

emocije

,

tijelo

Tijelo priča priču o emocijama i mislima koje imamo u glavi. Obratite pažnju na to što vam tijelo govori. Bole li vas često različiti dijelovi tijela? Leđa, glava, trbh, oči, ruke... Sve to su znakovi koje nikako ne treba ignorirati. Vaše tijelo vas moli da se opustite i napravite pauzu.

Kad ne znamo iskazati negativne emocije i kada ih se ne rješavamo na vrijeme, one se manifestiraju kao tjelesni problemi.

Alergije i dermatitis - posljedica straha. Neki istraživači tvrde da obične alergijske reakcije mogu biti povezane sa zdravljem psihe čovjeka. Visoka temperatura i astma također mogu biti izazvane stresom i sličnim psihičkim poteškoćama.

Glavobolje i migrene - samokritike i strahovi sa sobom donose jake glavobolje i migrene. Ove dvije stavke, kao i nisko samopouzdanje i unutarnji problemi mogu prouzročiti stres i uznemirenost, što sa sobom donosi i osjećaj poniženosti i potrebu da radite još više kako biste bili dovoljno dobri. Sve ovo stvara previše pritiska i informacija u vašoj glavi, zbog čega se javljaju glavobolje i migrene.

Problemi sa emocijama i stres - mogu izazvati stomačne probleme. Naš stomak kontrolira veoma kompleksan sistem, a stres koji nam život svakodnevno servira može izazvati probleme sa probavom. Ljudi vrlo često odgađaju rješavanje internih problema i onda pate od ovakvih komplikacija.

Problemi sa srcem - depresija i anksioznost prizivaju srčane probleme. Ukoliko ste često nervozni, razgovarajte sa liječnikom, takvi problemi mogu izazvati probleme sa srcem.

25.08.2019. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    25.08.2019. 09:39
    strahovi su problem i nervoza
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh