« Život
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
MA DA?!

Kako televizijske serije utječu na seksualni život

Uvalili ste se i veselo upalili televizor kako bi pogledali omiljenu seriju, ili čak i nekoliko epizoda za redom? Imate problem ...

Gledanjem serija zapostavljate seks
Gledanjem serija zapostavljate seks (Screenshot YouTube)
Više o

seks

,

seksualni život

,

tv serije

,

serije

,

Breaking Bad

,

gledanje serija

Koliko vremena trošite na serije? Osim što nas komercijalne televizije zasipaju reprizama popularnih serija, o torrentima ne bismo pisali kako nas ne bi pogrešno shvatili, no ima i dovoljno legalnih streaming servisa gdje možete pogledati stvarno svašta.

Kako su i serije u zadnjih nekoliko godina značajno podigle produkciju i postoji cijeli niz remek-djela, nije ni čudo da se binge-watching, gledanje više nastavaka odjednom proširilo kao požar i dobilo čak i to nezgodno ime.

E sad, uživate vi u serijama, to je sasvim u redu, no što je s partnerom? U slučaju da partner/ica nije napaljen/a na istu seriju, to obično znači da ide u krevet, a vi ostajete zalijepljeni za ekran televizora i računala uz klasičnu ispriku "evo samo da završi ova epizoda" koja se protegne na pola sezone.

Istraživanje je pokazalo prilično demoralizirajuće podatke - trećina ispitanika izbjegava spavanje i otkazuje planove kako bi gledala seriju, trećina odbija seks iz istih razloga, a prosjek gledanja je tri sata u komadu.

Čak osmina ispitanika provodi i po šest sati u komadu gledajući omiljene serije. Što se tiče utjecaja na seksualni život, može se reći da su tu muškarci prošli gore, jer oni više vole serije gledati u društvu partnerice, dok žene to obično rade same. Znači, partner je u krevetu i mirno hrče ...

Evo i koje su serije najpopularnije kod žena:

1. Friends
2. Breaking Bad
3. Sex and the City
4. The Big Bang Theory
5. 24
6. Game of Thrones
7. Sherlock
8. Downton Abbey
9. Lost
10. Family Guy

Muškarci, očekivano, imaju malo drugačiju listu:

1. Breaking Bad
2. 24
3. Doctor Who
4. Family Guy
5. Game of Thrones
6. Sherlock
7. The Walking Dead
8. The Big Bang Theory
9. Friends
10. Dexter

06.04.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh