« Život
objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan
SAVJETI

Kako svaki dan ostaviti dobar dojam?

U poslovnom svijetu važno je svaki dan izgledati odmorno i svježe, i kad to nismo. Čak i van tog okruženja, mnogima je stalo da svaki dan ostave dobar dojam na svoju okolinu ili jednostavno kako bi sebi stvorili motivaciju. Iako nam se to na prvi pogl

Ovo je važna stvar...
Ovo je važna stvar... (Arhiva)
Više o

žena

,

dobar dojam

Razni su načini za postići cjelovit izgled svakog dana - neki zahtijevaju planiranje i investicije, dok su drugi jeftini i brzi. Ovisno o tome kakav izgled želite postići i koji je vaš stil, bit će vam potrebno manje ili više vremena za „skockati" se.

Osnovna šminka za prekrivanje nepravilnosti

Podočnjaci, akne, bore i mnoge druge formacije kože mnogi vide kao smetnju. Iako oni to ne moraju nužno biti, često njihovim prekrivanjem možemo postići svjež izgled. Naravno, najbolje bi bilo koristiti preventivnu kozmetiku koja sprječava nastanak nepravilnosti, no ponekad ih jednostavno ne možemo izbjeći.

Zato je mnogima glavni alat svakog dana šminka. Budući da govorimo o tome kako svakodnevno ostaviti dobar dojam, ne mislimo na šminkanje cijelog lica, već naglašavanje nekih osobina lica koje biste voljeli istaknuti i prekrivanje konkretnih nepravilnosti. Na taj način možete svaki dan postići istu razinu sklada, umjesto da jedan dan budete u potpunosti našminkani, a drugi dan bez šminke što će onda naglasiti nepravilnosti na koži.

Skrenite fokus na detalje

Čak i kad obučete najjednostavniju odjevnu kombinaciju, ona može izgledati jedinstveno. Dovoljno je da pronađete detalj koji će privlačiti pažnju i dati život ostalim odjevnim komadima. Neki će se odlučiti za zanimljivu kapu ili maramu, drugi za zanimljiv nakit, a dobar alat su i Mac ruževi čije jake boje privlače poglede.

Na taj način skrenut ćete pozornost na ove detalje i djelovat ćete kao da ste uložili puno više truda u svoj izgled nego što zapravo jeste. Poanta toga je da svaki dan možete održavati istu razinu, čak i na dane kad nemate ideje za nove odjevne kombinacije. Time dolazimo do idućeg trika.

Ormar u kojem sve pristaje

Spasonosan trik za one koji se nikako ne mogu razbuditi ujutro i počinju funkcionirati tek sat vremena nakon buđenja je ormar pun odjeće koja pristaje. Umjesto da svakodnevno birate različite kombinacije, osmislite dio ormara namijenjen za te prilike u kojem će većina odjeće odgovarati međusobno.

Dakle, pronađite hlače neutralnih boja te veste, majice i košulje koje odgovaraju uz te hlače. Neka svaki gornji i donji dio bude komplementaran većem broju odjevnih komada. Zahvaljujući tome, moći ćete jednostavno izvući bilo što iz tog dijela ormara bez da smišljate kombinaciju na licu mjesta ili večer prije. Svaki ćete dan djelovati sređeno i na mjestu, a sve zahvaljujući bezvremenskim odjevnim komadima u neutralnim bojama.

Dakle, da biste svakodnevno ostavljali dobar dojam nije potrebno provoditi sate spremajući se ujutro, već je dovoljno poslužiti se nekolicinom trikova s kojima ćete sebi olakšati život, a istovremeno poboljšati izgled. Pritom koristite parfeme ili mirisne kreme za tijelo te ćete definitivno ostaviti dobar dojam.

06.12.2023. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh