« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
MLADE NADE

Kako su How Convinient pomeli ego s plesnog podija

Mladi, ludi, puni ideja i imaju dobru ekipu - recept za uspjeh je tu

Detalji sa snimanja spota
Detalji sa snimanja spota (How Convinient)
Više o

mladi bendovi

,

How Convinient

Znali smo da se ljudski ego jako dobro može rušiti riječima i djelima, može neosporno i propustima, ali da se može srušiti plesom nismo znali sve dok nam mlade snage projekta How Convinient nisu odlučile pokazati kako.

U želji da zabava postane njihov moto, a ne trenutak svrstali su ih u elektro, pop, disco glazbenu atrakciju koja je dosad uživala radeći produkciju vlastite, ali i remiksirajući tuđu glazbu, dok su se u ulozi izvođača pokazali kao pravo osvježenje za domaću klupsku scenu.

Osim kvalitete, melodičnosti i plesa kao glavnih smjernica glazbe kojom se bave zajedničko im je da dolaze iz Zagreba, pršte energijom, vole domaću produkciju i hrvatske autore, a ni namanje ih ne plaše izazovi publike.

Crushing Ego's Since 1984 najavni je singl njihovog prvog albuma koji samo što nije ugledao svjetlo dana, a dok se to dogodi ekipa How Convinienta snimila je video za spomenuti singl u prostoru zagrebačke Medike pod etiketom izdavačke kuće Home Made Electronica, glavnih odgovornih promotora „glazbe sa stavom" na području regije i šire.

Za potrebe snimanja spota okupila se vrhunska kreativna ekipa,; dobitnici akademske nagrade "Modni ormar" Adela Kliškić, Nikola Barbir i Jasmina Bolanča (V) pomogli su kolektivu da na plesnom podiju kostimografski uprizore proces i preobražaj od bijelog vjenčanja do crne proslave, a sve pod budnim redateljskim ravnanjem slovenskog kreativnog dvojca Kitsch Nitsch.

Za šminku je bila zadužena neumorna Ana Fu (isto dobitnica Modnog Ormara), a za neodoljive modne dodatke hrabri i nekonvencionalni OH Tiger. S ovolikom količinom kolektivno kreativne svijesti na jednom mjestu jedva čekamo vidjeti što slijedi.

A jesu li ovim videom How Convinient uspjeli u naumu da plesom unište ega modernog doba koja im se nalaze na putu i generaciji plesa prenesu svoju poruku pogledajte i procijenite sami!

A evo i drugog videa!

07.02.2011. 12:23:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh