« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
PAMETNO

Kako spriječiti mamurluk nakon dočeka Nove godine

Pripreme za doček uključuju odjeću, obuću, šminku i ostalo, a što je s pripremama za pijanku?

Jest da ih je teško nabaviti, ali ...
Jest da ih je teško nabaviti, ali ... (Arhiva)
Više o

mamurluk

,

liječenje mamurluka

,

šparoge

,

prevencija mamurluka

Nova godina se, najčešće, povezuje i s mamurlukom koji slijedi nakon buđenja. Kako spriječiti da se danas osjećate kao da vas je pregazio kamion? Najjednostavniji recept je i najteži - nemojte piti previše alkohola. No, kako je to lakše reći nego napraviti, evo par savjeta što napraviti kako bi se spriječilo to nemilo stanje.

Najčešći savjet je konzumacija mliječnih proizvoda prije tuluma ili izlaska, a i na samom tulumu ako je moguće, jer oni sprječavaju apsorpciju alkohola, no do neke granice. Prije spavanja nije se loše natočiti vodom.

Znanstvenici su pronašli još jednu sigurnu metodu, a radi se o šparogama koje vrlo djelotvorno sprječavaju mamurluk. Aminokiseline iz šparoga olakšavaju simptome mamurluka i štite jetru od toksina, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Jeju u Južnoj Koreji.

Studija objavljena u Journal of Food Science pokazala je da je trovanje stanica bilo uvelike smanjeno nakon konzumacije šparoga, a sitni i ljuskavi listovi šparoge pokazali su se naročito učinkovitim zbog većeg udjela minerala i aminokiselina.

Najjače djelovanje ima aminokiselina asparagin, koja je ime dobila upravo po šparogama, pa eto, pripazite što vam je na tanjuru ...



01.01.2014. 11:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh