« Život
objavljeno prije 4 godine
SAVJETI

Kako spriječiti krizu u braku

Kada ste odvojeni, između ostalog, stignete i nedostajati jedno drugome, ali i više se cijeniti, a iskra među vama traje i traje

Zanimljivo razmišljanje
Zanimljivo razmišljanje (Arhiva)
Više o

problemi

,

veza

Na početku svake veze parovi žele svaki slobodan trenutak provesti zajedno. Zaljubljivanje je faza u kojoj nam se vrlo teško rastati od partnera, makar i na kratko.

Međutim, kada prođe početni zanos, važno je da imate i vrijeme za sebe, koje ćete provesti bez vašeg partnera.

Kada ste odvojeni, između ostalog, stignete i nedostajati jedno drugome, ali i više se cijeniti, a iskra među vama traje i traje

Možda vam se sada ne čini tako, ali vaša veza ili brak imat će koristi od toga da i vaš partner i vi tu i tamo odvojite vrijeme za sebe. U tim trenucima možete se baviti nekim svojim interesima ili se jednostavno opuštati.

Vrijeme koje odvojimo samo za sebe omogućuje nam da zadržimo svoj identitet, omogućuje nam obavljanje stvari koje volimo raditi i daje nam osjećaj kontrole nad vlastitim životom.

Vrijeme koje provodite sami zapravo pomaže u održavanju dobrih odnosa i smanjuje stres.

Odgovor na pitanje koliko parovi trebaju biti odvojeni, ovisi od para do para. Najvažniji je dogovor između partnera, odnosno supružnika, a percepcija da ste bili dovoljno sami važnija je od broja sati.

06.12.2019. 20:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.12.2019. 09:45
    razgovor
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh