« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine
ZAPAMTITE!

Kako spriječiti gubitak mišićne mase

Postoje dvije vrste treninga snage i dizanja utega za očuvanje i izgradnju skeletnih mišića

Prava kombinacija hrane i dizanje utega
Prava kombinacija hrane i dizanje utega (Arhiva)
Više o

mišići

,

jači mišići

,

skelet

Gubitak stanica u mišićima kostura, jednom od najvećih aktivnih organa u tijelu, pomiče ravnotežu stanica koje troše energiju na masne stanice, ističe, što može potaknuti razvoj različitih metaboličkih poremećaja. 

Sarkopenija, progresivno nestajanje mišića u starosti, otežava nam mnoge stvari, što nas pak čini manje fizički aktivnima, a to ubrzava gubitak mišića. Radi se o začaranom krugu.

Dobra vijest je da nikad nije prekasno da se suprotstavite gubitku mišića uzrokovanom starenjem. Mišići se mogu ojačati - a gubitak mišića usporiti, spriječiti ili čak preokrenuti - u bilo kojoj dobi, ističe Froboese. Ipak, potrebni su vam intenzivniji treninzi kako starite.

Postoje dvije vrste treninga snage i dizanja utega za očuvanje i izgradnju skeletnih mišića, prema Froboeseu: više ponavljanja vježbi s manjim utezima i manje ponavljanja s većim utezima. 

Za prve predlaže serije od 12 do 15 ponavljanja s umjereno teškim utezima. Trebali biste osjetiti peckanje u mišićima pred kraj ovih serija vježbi, kaže on, što je znak da su stimulirani da rastu.

Sve u svemu, ako ste prošli pedesetu i niste vježbali do sada - krajnji je trenutak da se upišete u teretanu....

03.04.2022. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh