« Život
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Kako spasiti vezu na rubu prekida?

Sve veći broj ljudi nezadovoljan je i nesretan svojom vezom, a iako je svaka veza specifična, postoje neke stvari koje mogu pomoći.

Spasite vezu na neki način
Spasite vezu na neki način (Arhiva)
Više o

veza

,

prekid

,

spašavanje veze

Prekid veze nerijetko je rezultat naglih odluka donesenih vruće glave, pa prije nego što vam se to dogodi, isprobajte ove recepte za spašavanje veze.

Budite uz svog partnera/icu, doslovno

Istraživanja su pokazala da komunikacija emocija očima čini dobro za vezu, za bliskost i povezanost u vezi.

Filmovi, serije i opuštanje

Udobno se smjestite, pustite film i gledajte ga od početka do kraja. Istraživanje koje je Sveučilište u Rochesteru provelo na 174 para pokazalo je da gledanje i diskutiranje o pet filmova o vezama mjesečno, smanjuje za pola vjerojatnost razvoda, odnosno prekida.

Dopušta vam da razgovarate o i razumijete očekivanja vašeg partnera ili partnerice.

Koristite emojije

Simpatične slikice su najbrže rastući oblik komunikacije u Velikoj Britaniji. Istraživanje je pokazalo da nam mala žuta lica mogu pomoći da bolje izrazimo naše osjećaje. Ne možete naći riječi? Pošaljite emoji!

Više se prepirite i žalite

Ako se nikada ne svađate ili ne slažete oko "malih stvari" nakon tri godine veze znak je da vam je veza osuđena na propast. Svađanje i prepiranje su karakteristike čvrste, zrele veze. Ako se ne žalite na male stvari poput odnošenja smeća, kako ćete se boristi s ozbiljnijim problemima?

Zajedno idite u teretanu

Nedavna studija, u kojoj su sudjelovala 64 para koji su imali velikih problema s intimnosti, pokazala je da je zajedničko vježbanje poboljšalo fizički kontakt.

24.09.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh