Kako skuhati škampe na pari
Kuhani škampi su prikladni za bilo koji recept koji traži škampe kao što je tjestenina ili hladna predjela
Postoji mnogo načina za pripremu svježih škampa, no kuhanje na pari je jedno od najlakših metoda. Kuhani škampi su prikladni za bilo koji recept koji traži škampe kao što je tjestenina ili hladna predjela. Kad kupujete škampe obratite pozornost na njihov miris. Škampi nikako ne smiju imati miris na amonijak, već pravi svježi riblji miris. Prije nego ih počenete kuhati bilo bi ih dobro umočiti u slanu vodu radi osvježavanja škampi.
Razrežite oklop sa unutarnje strane, kod prirodne krivulje ispod koje je meso repa sa oštrim škarama ili nožem. Odignite jednu stranu mesnatog repa i lagano ga izvucite. Natočite 5 cm vode na dno lonca za kuhanje u kojoj ćete kuhati na srednjoj vatri. Stavite škampe u lonac i pričekajte da voda počne ključati.
Nemojte stavljati previše škampi jer para neće imati mjesta kretati po loncu. Pokrijte lonac prikladnim poklopcem. Kuhajte škampe 4-5 minuta. Veći škampi će trebati duže vremena. Škamp je kuhan kad je izvana rumen, a iznutra kompletno bijeli.
Kad su skuhani izvadite ih iz tave i isperite hladnom vodom jer ne želite da škampi budu prekuhani.
Izvor: Savjeti-hr.com
Novi komentar