« Život
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
EHHH...

Kako sigurno slaviti blagdane?

WHO poziva pojedince, obitelji i zajednice da na slavljima u povodu Božića pokažu odgovornost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

blagdani

,

maske

"Novo normalno" nije normalno, da budemo jasni na samom početku - jednostavno smo u trenutno neugodnoj situaciji i nadamo se da ćemo izaći iz nje...

Svjetska zdravstvena organizacija pozvala je Europljane da na obiteljskim božićnim okupljanjima nose maske, prenosi u srijedu BBC. S obzirom da je stopa prijenosa koronavirusa u Europi i dalje visoka, WHO upozorava na "visoki rizik" od novog vala pandemije početkom 2021.

Tisuće novih slučajeva

Zemlje diljem europskog kontinenta dnevno bilježe tisuće novih slučajeva zaraze i stotine umrlih.

WHO poziva pojedince, obitelji i zajednice da na slavljima u povodu Božića pokažu odgovornost i svojim ponašanjem pridonesu sprečavanju još jednog vala zaraze.

"Može vam biti neobično nositi masku i držati fizički razmak kada ste u krugu obitelji i prijatelja, ali čineći to značajno pridonosite tome da svi ostanu zdravi i sigurni", priopćio je europski ured WHO-a.

Njemačka je jedna od zemalja koja od srijede ima postroženi režim restrikcijskih mjera, uključujući zatvaranje škola i vrtića te svih dućana i tvrki koje nisu nužne za svakodnevni život

U međuvremenu je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila da će u roku od tjedan dana biti odobreno prvo cjepivo protiv covida-19.

Europska agencija za lijekova (EMA) u utorak je objavila da je za tjedan dana ranije pomaknula sastanak na kojem će se odlučivati o odobravanju Pfizerova i BioNTechova cjepiva. Sastanak će se održati 21. umjesto 29. prosinca.

16.12.2020. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.12.2020. 20:27
    ma najbolje da nitko ne dolazi u kuce samo čestita putem telefona ili na skype
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh