« Život
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
ZANIMLJIVO

Kako shvatiti što želite od života

Netko želi bogatstvo, netko slavu, trećima je na prvom mjestu obitelj, četvrtima karijera ... a što je vama cilj postići u životu?

Što prije shvatite, bolje za vas
Što prije shvatite, bolje za vas (FreeDigitalPhotos)
Više o

savjeti

,

svrha života

,

životni cilj

,

otkrivanje

Život je kratak, reći će vam svaka osoba koja se već približila njegovom kraju, pa zašto ga onda provesti radeći stvari koje ne želite? Mnogi će reći da nemaju izbora, naći će stotine izlika za modele ponašanja koje su usvojili, no na kraju cijele priče - provest će zadnje godine života žaleći za propuštenim. 

Kako se to ne bi dogodilo i vama, evo nekoliko odličnih savjeta ljudi koji su prilično rano svoj život postavili u željenom smjeru i uživaju u njemu.

Ostanite mirni - karijera se uvijek može promijeniti, tako da trenutnu situaciju trebate upravo tako shvatiti - kao nešto što se događa sada, no u budućnosti neće ako vi tako želite.

Neizvjesnost je sjajna - rutina je ponekad dobra stvar, u određenim periodima života, no u cjelini je dosadna, stoga, uživajte u neizvjesnosti sljedećih dana, mjeseci, godina ... učite i otvarajte nova vrata svakoga dana.

Eksperimentirajte - slijedite svoje strasti, no prije svega - shvatite koje su to. Upoznajte sebe i saznajte što vam zapravo donosi najveće veselje u životu, pa se uhvatite toga.

Napravite liste - liste mogu biti odlična stvar jer pokazuju vaše stanje uma u određenom trenutku. Stoga, napišite sve što želite i sve što NE želite u životu, pa ih stalno pregledavajte i dopunjavajte, tako ćete najlakše znati što vam je raditi sljedeće.

Osnažite jake strane - ono u čemu ste dobri treba biti ono u čemu ćete biti najbolji, stoga budite pametni i usavršavajte se svakoga dana.

Saznajte kako radite najbolje - jeste li timski ili solo igrač? Volite li biti među ljudima ili najbolje radite u miru i tišini? Sve su to podaci koji će vam lako pokazati put kojim morate krenuti.

Družite se - čak i ako volite raditi sami u svome domu, izgradite mrežu poznanstava - bivše kolege iz škole i s fakulteta, poznanici s raznih poslova, ekipa s društvenih mreža ... sve su to kontakti koji u određenom trenutku mogu biti od neprocjenjive vrijednosti. Njegujte ih ...

Ne bojte se loših iskustava - otvorili ste dvije firme i obje su propale? Valjda ste nešto naučili iz toga ... ako niste, nema vam spasa, čeka vas dosadan život na poslu koji ne volite. Prijedlog - otvorite i treću!

Učite - za kraj, učite uvijek, svugdje i u svako vrijeme. Držite oči i uši otvorene i upijajte informacije, život će vam biti bogatiji, znanje veće, a s tim i mogućnosti za nove uspjehe.

04.09.2016. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh