« Žene
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
EH, DA ...

Kako se žene uvijek izgube u novčanim problemima??

Neodgovorno ponašanje prema novcu krije se iza neke zastarjele činjenice da se za osnovne potrebe u kući uvijek brinuo muškarac, a ženini novci bili su nešto poput džeparca

Kao da je uragan ...
Kao da je uragan ... (Shutterstock)
Više o

žene

,

problemi

,

novac

Čak i vrlo uspješne žene koje zarađuju iznad prosjeka često se nalaze u situacijama da na kraju mjeseca baš i nemaju novaca za osnovne potrepštine. Zašto je to tako?

Vjerojatno zato što većina žena kad ima novac troši ga nemilice na sve ono što zaista i nije potrebno!

Prebrojite samo koliko imate cipela na visoku petu? Koliko puta ste obule one s najvišom potpeticom? Koja je bila njihova cijena? O odjeći i modnim dodacima nećemo niti razgovarati, tisuću i prvi šal je zaista ono što vam treba. Kao i one traperice koje su broj premale, ali bile su na sniženju, a planirate skinuti 5 kila idući mjesec.

Ovakvo neodgovorno ponašanje prema novcu krije se iza neke zastarjele činjenice da se za osnovne potrebe u kući uvijek brinuo muškarac, a ženini novci bili su nešto poput džeparca. 

No, nema više princa. Prema statističkim podacima 70% žena završi samima i financijski odgovornima za svoj život. Od njih samo 47% ima dovoljno za pristojan samački život! Naspram 59% muškaraca koji ako ostanu udovci mogu normalno živjeti, žene se nađu izgubljene u situaciji gdje novac koji imaju moraju raspodijeliti i na račune i hranu i poneku sitnicu (ako im ostane).

S obzirom na majčinske obveze tijekom kojih žene često prekidaju karijeru ili ju započinju kasniju, njihov mirovinski fond manji je od muškog. Kad tome pribrojimo manje plaće za isti posao i više bolovanja, na kraju će svaka žena imati manju mirovinu od muškog kolege. 

27.07.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh