« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
MA DA?!

Kako se uspješno riješiti celulita?

Jeste li znali da je celulit bolest? Evo kako se boriti protiv ovog mrskog neprijatelja!

Evo kako ćete se riješiti celulita
Evo kako ćete se riješiti celulita (Shutterstock)
Više o

celulit

,

savjeti

,

skidanje celulita

Celulit nije problem samo estetske prirode, već i zdravstvene, tvrde stručnjaci, pa evo nekoliko važnih informacija kako se riješiti tog mrskog neprijatelja

Prištiće možemo prikriti, niski stas izdužiti štiklama, koji kilogram viška kamuflirati odjećom, ali što s tim nesretnim celulitom? Imaju ga i vitke i punije žene, i one starije i one koje su tek propupale. 

Brojimo kalorije, iscrpljujemo se u teretani, a ružne nakupine su i dalje tu. No, najmanji problem je, pokazuju posljednja istraživanja, što nisu oku ugodne. Celulit je, tvrde stručnjaci, bolest

"Radi se o lokaliziranom obliku trovanja zbog zastoja dotoka hranjivih tvari i odtoka štetnih tvari. Dolazi do nakupljanja toksina tako da s vremenom dolazi do trovanja cijeloga tijela - dodatno slabi cirkulacija, limfna drenaža, stvaraju se vene, kapilare. Ono što je najvažnije, postoji dosta studija koje pokazuju povezanost celulita s rakom dojke i jajnika tako da je celulit bolest koja se treba i mora liječiti, a nije samo stvar estetskog poremećaja", pojasnio je dermatovenerolog Dinko Kaliterna. 

Za početak, liječenja važno je odrediti koja je vrsta celulita u pitanju. Ne rješava se svaki na isti način.

"Kod mlađih žena veći je problem od celulita u masnom tkivu, a kod starijih žena se radi u poremećaju vezivnoga tkiva", izjavio je Dinko Kaliterna. 

Za svaki tip postoji uređaj ili preparat koji na njega najbolje djeluje. Doktor Kaliterna, koji već 16 godina proučava i liječi celulit, tvrdi kako je najvažnije ispravno odrediti terapiju. Kozmetičari imaju svoje tajno oružje protiv celulita. 

"To je naša lakaskar metoda za uklanjanje celulita i masnih naslaga u kombinaciji s anticelulitnim ampulama, zajedno s ručnim masažama i s biljnim oblogom", otkrila je kozmetičarka Ružica Martić kako se boriti protiv celulita.

Ampule razgrađuju tvrdokorni celulit i sprječavaju nakupljanje vode u tijelu. Uz ručnu anticelulitnu masažu i oblog od oko 90 moćnih biljaka narančina kora nestaje, a ostaje samo lijepa i zdrava koža. 

Međutim, uz svu pomoć sa strane i vi možete učini puno. Ako želite svladati mrskog neprijatelja, morate se držati ovih univerzalnih pravila:

  • piti puno vode, 
  • baviti se tjelesnom aktivnošću,
  • paziti što i koliko jedete, 
  • ne sjediti prekriženih nogu, 
  • ne nositi usku odjeću. 

Možda ga se nećete sasvim riješiti, ali ćete sigurno ovog ljeta ponosnije šetati plažom.

30.05.2016. 15:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh