« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana
VRUĆEEE

Kako se uspješno i brzo rashladiti

Mnogi rashlađuju prostor u kojem žive klima uređajem, ali alternativnim rješenjima mogu pribjeći i oni koji nemaju klimu u svom domu ili brinu da će pretjerano rashlađena prostorija utjecati na njihovo zdravlje

Ovo isto može, ali ne uvijek
Ovo isto može, ali ne uvijek (Arhiva)
Više o

vrućina

,

kako se rashladiti

,

rashlađivanje

Kao što ste primjetili, vani je vruće... i to k'o vrag. E sad, ima njih koji imaju klimu, a ima i onih koji je na poslu ili doma nemaju... e pa za takve, evo par savjete.

Temperaturu u prostoru u kojem boravite svakako možete smanjiti uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova kao što su zamračenje prostorije, gašenje električnih uređaja ili korištenje ventilatora.

Isključite električne uređaje - električni uređaji dodatno zagrijavaju prostor, čak i obična žarulja. Zbog toga se preporučuje isključiti svjetlo kako se prostorija ne bi dodatno zagrijavala. Također, isključite sve elektronske uređaje i utikače iz utičnice. Mogu isijavati toplinom čak i kada se ne koriste.

Koristite pamučne materijale - pobrinite se da su plahte u vašem domu od 100 posto pamuka. Satenske i sintetičke plahte sačuvajte za hladnije noći i zamijenite ih pamučnima. Pamučni materijal je prozračniji i ugodniji za kožu.

Spustite rolete - zamračenjem prostora roletama spriječit ćete ulazak sunčevih zraka u prostor i tako smanjiti vrućinu tijekom dana. Ako nemate rolete na prozorima, onda koristite zavjese svjetlih boja i držite ih navučene.

Trikovi s ventilatorom - tijekom vrućih ljetnih dana mnogi rashlađuju prostor pomoću ventilatora. Mnogi ljudi koriste ventilator tako što ga okreću prema mjestu gdje se nalaze. Ipak, bolji učinak hlađenja ćete postići ako ventilator postavite ispred otvorenog prozora kako bi hladan zrak zbilja  mogao cirkulirati. Također, možete napraviti takozvani "dvostruki vjetar" u prostoriji, kojim ćete izbaciti topli zrak iz prostorije i pustiti hladniji.

Sve u svemu, smanjite temperaturu ako vam je vruće ;)

23.06.2023. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh