« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
TEŠKO :)

Kako se skinuti s nezdrave hrane?

Simptomi su ipak puno blaži nego kad je riječ o odvikavanju od narktoika te vas ne bi trebali obeshrabriti.

O, da...
O, da... (Shutterstock)
Više o

nezdrava hrana

,

odvikavanje

Ukoliko planirate izbaciti nezdravu hranu iz svoje prehrane pripremite se na simptome koji nisu nimalo ugodni. Štoviše, podsjećaju na tegobe kroz koje prolaze ovisnici o narkoticima tijekom odvikavanja.

Studija koja je nedavno provedena na Sveučilištu Michigan pokazala je da nije nimalo lako "skinuti" se sa šećera, tjestenine, grickalica i ostale hrane koja nam na prvu čini ugodu. Rezultati su objavljeni u znanstvenom časopisu Live Science.

Znanstvenici su anketirali 200 osoba koje su bile na dijeti, odnosno koje su odlučile zdravije se hraniti. Ispostavilo se da su se gotovo sve suočile s psihičkim i fizičkim simptomima poput anksioznosti, glavobolje i nesanice dok su prolazile kroz odvikavanje.

"Naše istraživanje pokazuje da prerađena hrana, koja obično sadrži veliku količinu šećera, može izazvati ovisnost na isti način kao i pušenje te narkotici. Jednostavnostvara ugodu u mozgu", kaže voditeljica studije Erica Schulte. 

No, utješno je da su simptomi puno blaži, nego kad je riječ o odvikavanju od narktoika te vas ne bi trebali obeshrabriti. Samo je važno znati da je normalno osjećati se loše iako činite dobru stvar za svoj organizam.

01.10.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh