« Zdravlje
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Kako se riješiti prhuti

Prhut može biti vrlo neugodan problem, a kako uz to i nije baš pretjerano estetski dopadljiv, bolje se riješiti tog problema

Riješite se peruti na prirodan način
Riješite se peruti na prirodan način (Arhiva)
Više o

češnjak

,

đumbir

,

ružmarin

,

prhut

,

jabučni ocat

,

uklanjanje prhuti

Prhut je jedan od onih problema koji nam smetaju, no nismo sigurni kako ćemo ga lako i brzo ukloniti. Uz šampone koji nisu pretjerano mirisni, imamo i mogućnosti koje nam nudi priroda.

Kako je bolje spriječiti nego liječiti, poželjno je jesti hranu koja će imati blagotvoran utjecaj na kožu tjemena i kosu. Dvije namirnice se ističu - bijeli luk, najpoznatiji prirodni antibiotik i svježi đumbir koji je poznat po antibakterijskom učinku.

>> Njega kose prirodnim sredstvima >>

Uz to je dobro jesti i namirnice bogate vitaminom B kao što su pšenične klice ili sjemenke suncokreta, a sigurno će vam se svidjeti i činjenica da su jabuke poznate po svom odličnom učinku na prhut.

Ako se prhut već pojavila, prije pranja kose dobro je temeljito istrljati glavu mješavinom jabučnog octa i vode u omjeru 1:2 i ostaviti par sati da djeluje, nakon čega se prvo dobro ispere kosa i zatim opere kao i obično.

>> Prirodni recepti za lijepu i zdravu kosu >>

Druga mogućnost je nabaviti par grančica svježeg ružmanima i potopiti ih u prokuhanu vodu na 24 sata, a nakon toga utrljati tekućinu u tjeme dva puta dnevno. Prema nekim istraživanjima, upravo će ružmarin stimulirati rast kose, potaktnuti cirkulaciju u tjemenu i uništiti gljivice koje dovode do pojave peruti.

20.10.2014. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh