Metro-portal.hr

objavljeno 20.10.2014. 18:01:00
SAVJETI

Kako se riješiti prhuti

Prhut može biti vrlo neugodan problem, a kako uz to i nije baš pretjerano estetski dopadljiv, bolje se riješiti tog problema

Riješite se peruti na prirodan način
Riješite se peruti na prirodan način (Arhiva)

Prhut je jedan od onih problema koji nam smetaju, no nismo sigurni kako ćemo ga lako i brzo ukloniti. Uz šampone koji nisu pretjerano mirisni, imamo i mogućnosti koje nam nudi priroda.

Kako je bolje spriječiti nego liječiti, poželjno je jesti hranu koja će imati blagotvoran utjecaj na kožu tjemena i kosu. Dvije namirnice se ističu - bijeli luk, najpoznatiji prirodni antibiotik i svježi đumbir koji je poznat po antibakterijskom učinku.

>> Njega kose prirodnim sredstvima >>

Uz to je dobro jesti i namirnice bogate vitaminom B kao što su pšenične klice ili sjemenke suncokreta, a sigurno će vam se svidjeti i činjenica da su jabuke poznate po svom odličnom učinku na prhut.

Ako se prhut već pojavila, prije pranja kose dobro je temeljito istrljati glavu mješavinom jabučnog octa i vode u omjeru 1:2 i ostaviti par sati da djeluje, nakon čega se prvo dobro ispere kosa i zatim opere kao i obično.

>> Prirodni recepti za lijepu i zdravu kosu >>

Druga mogućnost je nabaviti par grančica svježeg ružmanima i potopiti ih u prokuhanu vodu na 24 sata, a nakon toga utrljati tekućinu u tjeme dva puta dnevno. Prema nekim istraživanjima, upravo će ružmarin stimulirati rast kose, potaktnuti cirkulaciju u tjemenu i uništiti gljivice koje dovode do pojave peruti.

20.10.2014. 18:01:00
http://metro-portal.hr/kako-se-rijesiti-prhuti/87928/