« Život
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Kako se riješiti loše i toksične veze

Možda vas vaš partner omalovažava i ismijava, možda vam vaša supruga ne dozvoljava da se družite s prijateljima bez njenog dopuštenja ... ma što od toga bilo, nije dobro za vas

Prekid je nekad neminovan
Prekid je nekad neminovan (Arhiva)
Više o

prekid

,

loša veza

,

toksična veza

Prekid veze traumatičan je čin, definitivno, a izlazak iz toksične veze ponekad se može činiti kao najteža stvar na svijetu, no to je nešto što se mora učiniti.

Možda vas vaš partner omalovažava i ismijava, možda vam vaša supruga ne dozvoljava da se družite s prijateljima bez njenog dopuštenja... Kakva god toksična situacija bila iz nje morati izaći. Teško je, može se činiti nemogućim, ali to morate učiniti.

Shvatite da zaslužujute bolje - da, vi zaslužujete biti voljeni. Zdrave veze ne vrte se oko strahova ili prijetnji niti na nečijem omalovažavanju. Ako je ovo tipično za vašu vezu, vrijeme je da kažete zbogom.

Stavite stvari na papir - kada nam se netko ne sviđa pamtimo samo loše kvalitete te osobe, a kada nam se netko sviđa, samo dobre. Svaki puta kada vas vaš partner razljuti ili uvrijeti zapišite to. A kada vam dojadi zapisivanje znate što vam je činiti.

Shvatite da se ta osoba neće promijeniti - ako se žele promijeniti to će učiniti sami, svojom voljom. Vi ih nikada na to nećete moći natjerati na to. Morate se pobrinuti za sebe jer vi ste na prvom mjestu.

Donesite odluku - kada ste se suočili s realnosti i prepoznali stvari koje vam prijatelji i obitelj već duže govore vrijeme je da donesete odluku. Sad ili nikad. Na vama je hoćete li ostati s osobom koja sebe stavlja ispred vasa i tretira vas kao otirač iči ćete krenuti dalje.

Shvatite da će boljeti - izlazak iz bilo koje veze je bolan, ali izlazak iz loše, opasne veze je najbolji pokloni koji sami sebe možete dati. Bit će to s puno sumnji i propitkivanja, ali na kraju ćete vidjeti da je vrijedilo. Bol je dio procesa, a kada prođete oluju bit ćete jači, pametniji i sretniji.

Držite se svoje odluke - zapamtite da ste odluku donijeli nakon ozbiljnog i dugog razmišljanja i od nje ne odustajte. Podsjećajte se da ste tako odlučili zbog vašeg boljitka. Tako ćete početi živjeti bolje.

20.12.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh