« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako se riješiti grlobolje

Najgore će proći nakon nekoliko dana, ali u međuvremenu, postoji par načina kako možemo pomoći tijelu u procesu ozdravljenja

Riješite se grlobolje!
Riješite se grlobolje! (Arhiva)
Više o

liječenje

,

grlobolja

Grlobolja je najgori simptom prehlade - lako ćete preživjeti šmrcanje i kihanje, no to da ne možete gutati, jesti, govoriti normalno i spavati sigurno će vas dodatno iscrpiti.

Razlog iza jake i neugodne grlobolje su virusi koji uzrokuju upalu u tijelu, osobito u tonzilima ili mandulama ili u grlu. Najgore će proći nakon nekoliko dana, ali u međuvremenu, postoji par načina kako možemo pomoći tijelu u procesu ozdravljenja.

Evo nekoliko savjeta kako ublažiti grlobolju:

Čaj od kamilice - studije su otkrile da protuupalna i antioksidativna svojstva kamilice mogu imati umirujuće djelovanje kada počnete osjećati pojavu grlobolje. Također, nema kofeina pa ga možete piti prije spavanja i neće utjecati na vaš san.

Čajna žličica meda - ne samo da je ukusan, već se med već dugo koristi kao prirodno ljekovito sredstvo u tradicionalnoj medicini, zahvaljujući antibakterijskim svojstvima koja mogu smanjiti upalu. Med također može "obložiti" grlo ljepljivim filmom koji olakšava iritaciju kod gutanja.

Grgljanje slane vode - nije najprivlačnija zamisao, ali slana voda u grlu može pomoći smanjiti bolno oticanje tkiva i ubiti sve neželjene bakterije. Da biste napravili otopinu, pomiješajte pola čajne žličice soli u čašu tople vode i grgljajte minutu ili dvije, vodeći računa da ne progutate tekućinu.

Iscijedite malo limuna u toplu vodu - neki ljudi znaju piti toplu vodu s limunom u nadi da će im pomoći kod mršavljenja, ali moguće da pomaže i kod neželjenih simptoma prehlade i grlobolje. Zahvaljujućiantibakterijskim i antivirusnim svojstvima, ovaj žuti agrum stvara kiselo okruženje u grlu, što čini težim razvoj virusa i bakterija.

09.12.2018. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh