« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
TRIKOVI

Kako se prebaciti na zdravu prehranu

Zdrava prehrana nije niti skuplja niti nedostupnija od nezdrave, razlike su stvarno male, no kako se nagovoriti da je kupite?

Trik za kupovanje zdravih namirnica
Trik za kupovanje zdravih namirnica (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

trikovi

,

kupovina namirnica

Kupovina namirnica u modernim trgovinama postala je poput lutrije - nikad ne znaš kad ćeš pogoditi pravu stvar, a i sve što nam nude i čime nas mame obično ne spada u kategoriju zdrave prehrane.

No, da ne budemo zločesti, ima i toga u trgovinama, ali rijetko se odlučujemo kupiti baš takve proizvode. Da vas utješimo - taj problem imaju svi, a znanstvenici su se potrudili pronaći odgovor na pitanje - kako se natjerati da kupujemo zdravu hranu?

>> Čitajte sastojke hrane koju kupujete i bit ćete mršavije >>

Zanimljiv eksperiment dao je izuzetno jednostavan odgovor - dovoljno je prije odlaska u kupovinu pojesti nešto zdravo, jer ćete se tada iz trgovine vratiti s bitno više zdrave hrane u vrećici.

Naravno, ne radi se o tome da ćemo puni vitamina iz, recimo, jabuke ili grejpa najednom odlučiti da je to dobro za nas, već je stvar u našem mozgu koji reagira na taj način bez našeg utjecaja.

>> Zdrave namirnice koje uporno izbjegavamo >>

U istraživanju su ispitanici trebali obaviti online kupovinu temeljem serije fotografija po dva proizvoda i odabrati koji bi prije kupili. No, prije toga svi su popili isto čokoladno mlijeko, s tim da je na jednom pisalo da se radi o zdravom i hranjivom čokoladnom mlijeku, dok je na drugom stajala etiketa s natpisom "sočno, ukusno čokoladno mlijeko".

Oni koji su redom odabirali zdravije namirnice jednostavno su se programirali na takvu hranu, pa je savjet jednostavan - dok radite popis za kupovinu prije odlaska, pojedite jabuku!

 

06.05.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh