« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako se pravilno čisti lice

Potrebno je s lica ukloniti sve tragove šminke kako bi očistili sve dubinske pore, a za uklanjanje šminke sa lica najbolje je koristiti mlijeko za čišćenje

Kako pravilno njegovati lice
Kako pravilno njegovati lice (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

lice

,

čišćenje

Kako bi vam lice bilo lijepo i njegovano važno ga je redovito čistiti i brinuti se o njemu. U nastavku vam donosim nekoliko savjeta kako na pravilan način možete očistiti svoje lice.

Ruke moraju biti čiste, a najbolje bi bilo kada bih ih oprali antibakterijskim sapunom kako bi se izbjegao prijenos nečistoća i bakterija s ruku na kožu lica.

Zatim je potrebno s lica ukloniti sve tragove šminke kako bi očistili sve dubinske pore, a za uklanjanje šminke s lica najbolje je koristiti mlijeko za čišćenje.

Nakon što sa lica uklonite šminku lice dobro isperite mlakom vodom kako bi se pore raširile. Nikako nemojte lice ispirati hladnom vodom jer će se pore zatvoriti. Isto tako ne ispirite lice vrućom vodom jer ćete isprati slojeve epiderme zbog čega će se koža ljuštiti i postati suha.

Sada na lice nanesite glikolnu ili salicilnu kiselinu koja će spriječiti nastanak bubuljica i djelovati protiv starenja. Nakon pilinga pamučnom krpicom za lice kožu lica nježno istrljajte kako bi uklonili svu preostalu nečistoću i sve izumrle stanice. Pamučna krpica mora biti čista!

Ponovo lice isperite vodom, ali ovaj puta hladnom kako bi zatvorili sve pore na licu. Nakon umivanja kožu pustite da se osuši prirodnim putem na zraku.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/Ženski svijet
07.08.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh