« Žene
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
STVARNO?

Kako se ponašaju zreli muškarci

Jeste li se ikad zapitali kad točno muškarci postaju zreli i što to uopće znači? Neki ljudi postaju zreli u tinejdžerskoj dobi, dok neki to ne postignu niti u kasnim tridesetima ili četrdesetima

Ovako se ponaša pravi muškarac
Ovako se ponaša pravi muškarac (Shutterstock)
Više o

muškarac

,

zreo muškarac

Zreo muškarac prilično je rijetka biljka, stoga donosimo 8 karakteristika koje razlikuju zrele od nezrelih muškaraca. Vjerujte, godine nemaju ništa s tim.

Ima zdrav odnos s majkom - zreo muškarac uvijek nađe vremena za svoje roditelje, čak i ako njihov odnos nije najbolji. Zna da je briga o onima koji su o njemu tko dugo brinuli vrlo važna. Ipak, neće prijeći crtu u kojoj jedan od roditelja, najčešće majka, bude na glavnom mjestu u njegovu životu, istiskujući sve druge.

Ne bježi od poteškoća - zreo muškarac zna da je najbolji način za rješavanje bilo kojega problema - suočavanje s njim, a ne bježanje od njega. To, pak, ne znači da stalno traži nevolju. Naprotiv, zreo muškarac zna kad riješiti problem, a kad izbjeći svađu.

Ne misli samo što će biti danas - zreli muškarci neće potrošiti zadnji novac na večeru u skupom restoranu ili organizirati zabavu usred tjedna, a dan nakon zabave uzeti slobodno na poslu. Oni znaju da život ne traje samo danas i da se i za sutra mora planirati.

Ne kritizira vaš izgled - neće vam nikad reći da trebate promijeniti boju kose ili smršavjeti. Muškarac koji vas istinski voli nikad neće o vašem izgledu govoriti na taj način. Ukoliko ste doživjeli takav tretman od strane nekoga muškarca, nije to činio da vam pomogne, nego da vam uništi samopouzdanje kako ga ne biste ostavili. Zreo muškarac nikad se neće spustiti tako nisko i kritizirati vas kako bi zadovoljio vlastiti ego

Ne misli da je pokazivanje emocija znak slabosti - muškost se ne izražava u rezerviranosti i nedostatku emocija. Mudar muškarac ne boji se kritika zbog pokazivanja svoje senzualne ili romantične strane. Zna da neće biti ništa manje muškarac ukoliko pokaže emocije. Dapače, takvo je ponašanje važna stavka u izgradnji zdrave veze.

Ne zlorabi vaš osobni prostor - ukoliko ste u zdravoj vezi, ne morate kriti ništa jedno od drugoga, bilo da se radi o porukama na mobitelu ili Facebooku, bilo da je u pitanju telefonski imenik vašeg telefona, piše Brightside. Ipak, to ne znači da će vaš partner bilo kada moći uzeti vaš telefon i čitati vaša dopisivanja s drugima. Čineći to, naime, pokazuje nedostatak samopouzdanja, ali i povjerenja i poštovanja u vas.

Neće vas staviti na drugo mjesto - i muškarci, baš kao i žene, vole provoditi vrijeme s prijateljima. Ali mudar muškarac neće pretpostaviti prijatelje ženi. Ukoliko to čini, vjerojatno je krajnje djetinjast i nezreo, a ukoliko češće slušaju savjete prijatelja, nego partnerice, moguće je da imaju i nekih psiholoških problema.

Poštuje vas i nikad vas neće udariti ili uvrijediti - ovo se ne tiče samo fizičkog, nego i psihološkog nasilja. Ukoliko ste žrtva bilo kakvoga nasilja kod kuće, prestanite tražiti izgovore za tog muškarca i odmah ga ostavite. Zreo muškarac nikad ne tuče žene, bez obzira što se dogodilo, baš kao i obrnuto.

29.12.2016. 20:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh