« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
AAAHHHH :)

Kako se opustiti tijekom blagdana

Blagdani bi trebali biti vrijeme uživanja, no ne samo u prepunim blagdanskim stolovima, već i odmaranja i opuštanja, pa evo par dobrih savjeta

Nemojte se prejesti!
Nemojte se prejesti! (Arhiva)
Više o

opuštanje

,

blagdani

,

odmaranje

Manje radite, više odmarajte - ne morate biti savršen stroj kako bi sve izgledalo odlično - hrana, pokloni ili izgled vašeg doma. Svoje slobodno vrijeme iskoristite za uživanje i zabavu umjesto da cijelo vrijeme provodite u kuhinji.

Više sunca i zraka - sunce stimulira proizvodnju serotonina zbog kojeg se osjećamo dobro, a pomaže i u borbi protiv zimskog stresa. Sunca tijekom zime nažalost nema puno, ali i boravak na danjem svjetlu može puno učiniti za vaše raspoloženje.

Puno smijeha - pravo smijanje smanjuje hormone stresa i čini čuda za naš imunitet. Zato gledajte puno komedija i okružite se ljudima koji vas nasmijavaju.

Super hrana - istraživanja pokazuju da mirisi citrusa pojačavaju dobar osjećaj i smanjuju stres povećanjem hormona dobrog raspoloženja norepinefrina. Dakle, samo malo mirisa limuna ili naranče i vaše raspoloženje raste. Protiv stresa djeluju i pistacija, a osjećaj veselja i energije potiču začinjena jela i med.

Nove navike - ako ste usamljeni ili tugujete, dobra odluka je da napustite stare navike, dakle izbjegavajte sve ono što vas čini tužnima. Uvedite nove božićne tradicije ili upoznajte neke nove prijatelje. 

Puno seksa! - seks je uvijek dobar za bolje raspoloženje, pa tako i za vrijeme blagdana. Orgazam oslobađa endorfine i podiže razinu oksitocina - dakle, prirodan je lijek za stres i loše raspoloženje.

22.12.2015. 18:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh