« Život
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako se motivirati na poslu

Nezadovoljstvo ne dolazi zbog posla kojeg radimo već zbog načina na koji mu pristupamo, tvrde stručnjaci i nude savjete kako to promijeniti

Samo moguće i dostižno
Samo moguće i dostižno (FreeDigitalPhotos)
Više o

posao

,

savjeti

,

učinkovitost

,

motivacija

Posao nam oduzima golemu količinu vremena, pa ne čudi da smo često nemotivirani i nezadovoljni.

No, nezadovoljstvo ne dolazi zbog posla kojeg radimo već zbog načina na koji mu pristupate. Forbes piše da poslu trebate pristupati pozitivno kako b bili učinkoviti i uspješni, a evo i prijedloga što biste trebali napraviti da to stvarno i bude tako. 

Za početak, postavite ciljeve - moraju biti realni i dostižni, jer ćete jedino na taj način stalno biti motivirani za njihovo ispunjavanje.

Zatim, fokusirajte se na pozitivne stvari izvan posla - motivaciju je moguće postići samo s uravnoteženim životim, pa se u slobodno vrijeme posvetite hobijima i sportu, druženju s prijateljima ili čitanju knjiga.

Dobro je i družiti se s kolegama, jer lakše je raditi s ljudima s kojima ste u dobrim odnosima, a treba i pronaći male trenutke inspiracije - dovoljna je i šalica kave u miru ili zezanje s kolegama na pauzi.

Vrlo je važno uzeti pauzu od 10 minuta svakog sata - tako ćete se odmoriti i riješiti negativnih misli, napuniti baterije i nastaviti raditi.

Sami krojite budućnost - za svoj uspjeh ne morate zahvaljivati nikome, to je sve vaše postignuće i toga se trebate prisjetiti svakoga dana, pogotovo kad vam ide loše.

I da, uputite sami sebi pozitivne misli - ne one šuplje fraze, nego se motivirajte onim što ste do sada uspjeli napraviti.

24.11.2015. 15:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh