« Život
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako se kupuje najbolje božićno drvce?

Kad pogledate drvce pri kupnji, možda će vam se činiti manje i da će stati na mjesto koje ste predvidjeli za njega, a to možda uopće nije tako

Odaberite pravo drvce
Odaberite pravo drvce (Dreamstime)
Više o

savjeti

,

božićno drvce

,

odabir

Božićno drvce uvijek je centralni ukras doma za božićne blagdane, pa nije zgorega još jednom ponoviti kako se bira drvce koje će vas razveseliti, a ne frustrirati.

Za početak morate imati na umu samo dvije stvari - gdje ćete ga postaviti i njegove dimenzije

Uvijek je pametno sve pripremiti unaprijed, što znači izmjeriti visinu i širinu mjesta gdje ćete staviti drvce. Naime, kad pogledate drvce pri kupnji, možda će vam se činiti manje i da će stati na mjesto koje ste predvidjeli za njega, a to možda uopće nije tako.

Kad ste zabilježili sve potrebne mjere, vrijeme je za kupnju. Tražite drvce približno odgovarajućim mjerama i odaberite ono koje vam se čini da će najljepše izgledati u vašem domu.

Imate li velik dnevni boravak (ili neku drugu soba u koju ćete drvce smjestiti), bolje je izabrati veće drvce inače će se ono izgubiti u velikom prostoru. Ako odabirete veće drvce, ipak nije dobro da ono bude previsoko - nezgodno je ako dotiče strop jer, osim što ne izgleda lijepo, neće vam stati ni ukras na vrh.

Ako, pak imate manji prostor za drvce, ne morate očajavati. I malo božićno drvce može biti vrlo efektno. Važno je da je uspravno i da su mu grane pravilno raspoređene. Osim toga, pazite da kuglice i ukrasi ne budu preveliki - i male kuglice mogu biti vrlo efektne ako odaberete neku posebnu boju ili sjaj koji će privući pažnju.

15.12.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh