« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
SAVJETI :)

Kako se brzo puni mobitel?

Ovdje je nekoliko savjeta kako najbrže napuniti vaš pametni telefon, a vrijede i za Androide i za iPhone

Napunite mobitel bez drame
Napunite mobitel bez drame (Arhiva)
Više o

baterija

,

mobitel

,

brzo punjenje

Punjenje pametnog telefona neki pretvaraju u pravu znanost, dok drugi mirno uključe mobitel na punjač i zaborave par sati da ga uopće imaju. Ove druge članak neće zanimati, no prvima možemo pomoći...

Ovdje je nekoliko savjeta kako najbrže napuniti vaš pametni telefon, a vrijede i za Androide i za iPhone.

Aktivirajte zrakoplovni način rada - što manje toga vaš pametni telefon mora raditi dok ga punite, to će se brže napuniti. Zrakoplovni način rada blokira sve oblike bežičnog spajanja na mobitelu, pa ne može na njih trošiti energiju.

Isključite nepotrebne značajke - bluetooth, GPS, Wi-Fi, NFC... Ako bilo što od toga ne trebate neposredno dok punite bateriju, isključite te značajke. Također, zaustavite automatsko stvaranje sigurnosnih kopija (backupova) i nadogradnje za aplikacije iz Googleove trgovine Play.

Isključite telefon - najbrže ćete napuniti pametni telefon ako ga potpuno isključite tijekom punjenja.

Nabavite odgovarajući adapter - ako želite brzo napuniti pametni telefon s operativnim sustavom Android, izbjegavajte ga spajati na laptop. Bolje je pronaći zidnu utičnicu i spojiti ga na nju. Također, ako ste u žurbi izbjegavajte bežično punjenje. A ako koristite iPhone, nabavite punjač za iPad jer je značajno jači.

Ne dirajte mobitel - što manje prčkate po smartfonu dok se puni, to će se brže napuniti. Zašto? Zato što je uključen zaslon najveći potrošač baterije. Svaki put kad ga aktivirate usporavate punjenje.

Uključite štedljivi način rada - od izdanja Lollipop smartfoni s Androidom dolaze s nekim oblikom načina rada koji štedi bateriju (obično ga je moguće naći pod Settings, pa Battery i zatim Battery Saver, no to ovisi o proizvođaču). Uključite li ga tijekom punjenja, brže ćete napuniti bateriju.

I da, pustite ga malo na miru, družite se s pravim ljudima.

Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal

19.08.2018. 09:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh